Enric Calpena i Ollé. Periodista i escriptor molt estimat a Catalunya, amb una llarga llista professional a la motxilla. Va ser un dels primers presentadors que va tenir el Telenotícies de TV3, on posteriorment va presentar documentals històrics. Enric Calpena i Ollé. Professor i divulgador històric i autor d'alguns llibres magnífics, com El dia que Barcelona va morir. Enric Calpena i Ollé. Algú que té un nom preciós. Cinc lletres. Enric... Un nom senzill... tot i que no ho sembli, a jutjar pel que ell mateix ha explicat a les xarxes.
Per molt que les Verónicas Forqués de torn diguin bajanades sobre el castellà a Catalunya, l'única certesa és que encara avui, any 2021, hi ha moltes persones que quan senten algun mot en català, és com si sentissin parlar algú de Mart. Ho saben bé les persones que tenen un nom eminentment català. No vull ni imaginar-me algú que es digui Aleix, Queralt, Vinyet o Ilaix la de vegades que hauran anat a algun registre i hauran suat sang perquè li apuntin correctament el seu nom. I una cosa semblant li va passar a Calpena. On? En un Ikea.
Tot ha començat quan s'ha fet ressò d'un usuari de la xarxa que explica que el seu nom, 'Pep', sovint resulta impossible de retenir per molts dels seus interlocutors. A partir del tuit, experiències similars a dojo:
Enric Calpena també ha aportat la seva experiència, en el seu cas, en la coneguda macro-botiga sueca de mobles self-made, que a més té la particularitat de batejar cadires amb el nom de Poäng, sofàs amb el nom d'Elktorp o tasses que es diuen Färgrik. Però Enric és massa complicat. Explica l'escriptor que, per molt que ell va repetir el seu nom tres vegades, no l'entenien: "¿Enrique? ¿Jenri?"... Què hi posa finalment a la seva targeta?: 'Suric Calpena'. Sublim.
Ganes de tornar a llegir algun dels llibres del bo d'en Suric.