A només dos dies d’Eurovisió Júnior, la sevillana Soleá Fernández lidera totes les quinieles per a guanyar el festival infantil. Molt a prop, li disputen el podi Bielorússia, França i Geòrgia. Aquest diumenge a les 17 de la tarda, sols una dotzena de televisions es batran a Varsòvia per a endur-se el trofeu de vidre en una competició sense públic i on els artistes actuaran des dels seus països. La realitat augmentada, però, intentarà suplir les carències d’aquest concurs colpejat per la pandèmia.
Tot i el coronavirus, la dinàmica del format seguirà sent la mateixa. Enguany, la debutant Alemanya engegarà la diversió, la candidatura francesa tancarà la gala i l’abanderada de TVE actuarà en desena posició. Quant als punts, a part d’un jurat, els eurofans podran votar des d’aquest divendres i fins a l’inici del programa per les seves opcions preferides (inclòs pel seu propi país) a través de la pàgina oficial, sense cost. Les línies es tornaran a obrir un cop hagin cantat tots els participants.
Segons va confirmar a En Blau la representant andalusa de 9 anys, “Palante transmet positivitat, alegria i energia, que ara ens fan molta falta”, i és que l’entusiasme de la proposta espanyola destaca entre tanta balada sòbria més pròpia en adults que en joves. La posada en escena que ha dissenyat Torrespaña també contribuirà a arreplegar alguns punts d’Europa, sobretot, gràcies a una coreografia urbana ben estudiada, moltes llums de neó i un subtil folklore per a animar el continent.
Per altra banda, Melani, la cantant valenciana de líric que va participar-hi l’any passat amb Marte, revelarà les votacions del panell d’experts espanyol. Abans, però, durant l’entreacte, el guanyador d’Eurovisió 2019 Duncan Laurence interpretarà Arcade i faran el mateix les dues vencedores poloneses d’Eurojunior, Roxie Wiegel amb Anyone I Want to Be i Viki Gabor amb Superhero. A més, tots els candidats d’aquesta edició cantaran en directe l’himne de l’espectacle, Movem el món.
No obstant això, aquest eslògan no ha aconseguit sumar prou adeptes a la celebració musical europea de la canalla. Mentre una desena de corporacions audiovisuals han declinat competir-hi per la situació sanitària tan excepcional, Armènia –que fins fa unes setmanes tenia la intenció d’assistir-hi, finalment se n’ha retirat per la crisi política amb Azerbaidjan a l’autoproclamada República d’Artsakh, on la milícia àzeri ha ocupat la major part de la regió autònoma amb l’ajuda de Turquia.
Si es compleixen els pronòstics i Espanya es proclama guanyadora, la responsable de la delegació eurovisiva Ana María Bordas ja ha assegurat que l’ens espanyol organitzarà la gresca l’any vinent. En el cas que la Covid-19 remeti i s’imposi la nova normalitat, l’Estat podria acollir l’edició més espectacular de la història, superant la vintena de competidors. Ara bé, és molt possible que esclati una guerra entre ciutats per a albergar la festa. Qui se’n faria càrrec, Madrid, Barcelona o Sevilla?