Espartac Peran és el director més estimat de TV3. En televisió és difícil saber qui dirigeix un programa si no ho fa el presentador. A TV3 acostumen a ser la mateixa persona, Lídia Heredia, Ustrell, Raquel Sans, Toni Soler, Cruanyes o Graset són tots directors/presentadors. Hi ha tres programes populars on qui els presenta no els dirigeix: FAQS de Cris Puig el dirigeix Pere Mas de Mediapro, Tot es mou no el dirigeix Helena G. Melero sinó un altre fix de TV3, Albert Aguilera i el concurs dels caps de setmana també de Mediapro, Atrapa'm si pots, no el dirigeix Llucià Ferrer sinó Espartac Peran. Cada dia és líder.
El concurs de preguntes, una versió que s'emet a totes les TV autonòmiques, ha aconseguit poc a poc fer-se un públic fidel. Es va estrenar amb males crítiques i mala audiència el novembre de 2018 i ara és líder. Aquest cap de setmana 13,3% i 13,9%. Fa més espectadors que el FAQS en un dia difícil. Tot i que TV3 sosté que l'accés al TN cap de setmana és un bon lloc, no és cert. L'APM va ensorrar-se diumenge al migdia als 177 mil espectadors, quan a la nit ronda el mig milió. Però Espartac Peran treu or d'un concurs petit. Amb la nova direcció que arribi a TV3 ja seria hora que el bo d'en Peran tornés a l'antena. Té més joventut que la Mari Pau i més camp per córrer. Ell sempre positiu acaba de penjar una foto a Instagram de com ha crescut el seu fill Adrià. I mostra que són com dues gotes d'aigua:
Aquest mes de març Peran ha arribat al mig segle, com la seva companya de TV3 Bàrbara Arqué. 50 anys, casat i amb dues criatures de postal, la Clàudia i l'Adrià Peran. Així ha crecut el fill petit de la casa:
TV3 tenia un problema amb els concursos, i el segueix tenint perquè només conserva un en antena, el de l'Espartac, que va aprendre amb el seu mític Bocamoll. És l'única cadena que no en tenia cap, i ara només un i no diari, en una època en què triomfen arreu. El programa més vist de La 2 és cada dia Saber y ganar. L'únic programa que guanya Està passant és Pasapalabra. Als migdies La ruleta de la fortuna triomfa a Antena 3. TV3 volia posar fi a aquesta sequera i va donar el timó d'Atrapa'm si pots a un mite de la casa. Ex d'Els matins, ex home del trànsit i ex de Divendres o Enganxats, i periodista de Societat. Si Llucià Ferrer es posa malalt, que presenti l'Espartac. I d'aquí a 15 anys, l'Adrià Peran. Com el pare, però en guapo.
----
El programa ha millorat, això va publicar EN Blau el primer dia: El primer incentiu d'un concurs és el premi. Aquí el premi diari són 500 euros. Descartat que l'incentiu sigui el morbo que algú guanyi o perdi una fortuna. El presentador Llucià Ferrer hi surt fent d'ell. Porta molts anys presentant programes a TV3 i li coneixen tots els tics. La proximitat de poble que tant agrada a l'espectador tipus de TV3 (El foraster, El convidat...) i que a Atrapa'm si pots exerceix bé. Però no n'hi ha prou. La tercera clau són els concursants. Cal que els admirem, que sàpiguen molt de cultura i ens enlluernin. Si a una concursant d'un programa de cultura general, l'Emma, li pregunten qui és la màxima autoritat religiosa del Tibet i respon "El papa" alguna cosa falla al càsting. L'espectador s'incomoda amb algú que va a la TV per demostrar que en sap molt i causa vergonya aliena. El programa buscava catalans que vulguin anar-hi i en pantalla hi havia certa desídia en l'equip de selecció de concursants.
Pel que fa al públic al plató, el programa és el tercer de TV3 que té espectadors in situ, després dels de Toni Soler i FAQS. Fer ballar les senyores i els senyors grans a les grades no ofereix la imatge moderna que pretén Mediapro, la productora. Més patètic va ser el final. Una concursant havia d'enfilar-se per uns graons excessius per ella i ho havia de fer de genolls a terra. Feia patir molt.
Com a imatge final és pèssima: de genolls a terra. La Montse s'enduia 500 euros i la imatge que no pot pujar escales excessives. Al final va dir resignada: "Bueno va, acabem". Doncs això.