Joc de cartes és com aquella trufa que et menges al final dels àpats: sempre ve de gust, té un puntet perfecte per acabar de rematar el tiberi, no embafa i tot i que ja portin moltes temporades, no pots dir mai que no. Precisament, l'estrena de la nova tongada de programes d'aquesta nova temporada buscava les millors postres, en aquest cas, entre quatre restaurants de la zona del Vallès: 'La Clandestina' de Granollers, 'El caçadors' de La Roca del Vallès, 'El Grillat' de Lliçà d'Amunt i 'La Taberna' de Bigues i Riells, amb la Lydia, la gran protagonista d'aquest primer capítol.
La dinàmica? La mateixa de sempre amb una petita novetat que tampoc variava res el contingut final: ara, els restaurants no romanen tancats per gravar el programa, i mentre els restauradors serveixen a la resta de concursants i al Marc Ribas, els seus restaurants continuen oberts de cara al públic general, que pot anar a menjar alhora. A banda d'això, el mateix posat del Marc, que ens encanta, cert to foteta i sarcàstic sensacional. Per començar temporada el presentador va demanar, com no podia ser d'una altra manera, els peus de porc que tant li agraden. Però ahir la cosa anava de dolços... és clar que molt dolces no van ser les crítiques que s'anaven regalant els restauradors. Els punyals van que volen, quan inspeccionen les cuines alienes o quan estan menjant. Un concursant, quan va sentir que criticaven la sorra que hi havia a uns cargols, va exclamar un explícit "Sorra?... I una merda!". O desagradable va ser quan van trobar un borrissol en un dels plats.
Curiosament, la concursant que més es queixava va ser la Lydia de 'La Taberna', l'últim dels restaurants on van anar... I els altres tres restauradors van flipar mandonguilles en veure el lloc... i en tastar el menjar. Al·lucinaven que la Lydia critiqués tant quan el que ella servia no hi havia per on agafar-ho, segons la resta ("Tinc mal de panxa", deia un en veure el plat a taula, només per l'aspecte poc apetitós d'un pollastre amb dàtils passats, una paella justíssima, unes postres mal presentades... un desastre... "Li he posat un 3 a tot")... Conclusió? No van tenir pietat d'ella i li van atorgar unes notes pèssimes en tot: lloc, cuina, menjar, postres, servei... Res no es va salvar i va donar com a resultat final la segona pitjor nota de la història del programa, segons paraules del Marc Ribas.
"Ha estat tot una estratègia perquè no guanyi perquè les meves postres estaven més bones i millor presentades", continuava defensant la restauradora de 'La Taberna'. Resposta d'un altre concursant?: "El teu criteri no em serveix de res, has d'estar contenta amb el meu 1 perquè et podria haver posat una nota negativa"...
Els espectadors catalans, contents: ha tornat el rock and roll a TV3.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!