L’organització d’Eurovisió ja ha activat tota la maquinària per a celebrar el 18, 20 i 22 de maig un festival presencial a Rotterdam amb delegacions, premsa i aficionats, tot i que amb fortes mesures de seguretat per la pandèmia. L’objectiu és “produir un espectacle segur”, ha confirmat el responsable del certamen, Martin Österdahl, després d’anunciar un extens protocol contra la Covid-19 (subjecte a canvi) que possibilitarà el desenvolupament del concurs d’enguany.
Com serà Eurovisió 2021?
Tots aquells qui vulguin gaudir de la cita musical en directe, hauran de fer una quarantena de 5 dies abans de viatjar a Holanda, a més d’acreditar una prova PCR negativa realitzada en les 72 hores prèvies al vol. Un cop arribats, els assistents hauran de minimitzar el contacte social i romandre en els seus allotjaments, excepte quan hagin d’acudir a les gales. Fins al mes d’abril, però, no es coneixerà l’aforament limitat del recinte que acollirà la competició, l’Ahoy Arena.
Diversos equips sanitaris s’instal·laran al voltant de l’estadi per a realitzar tests massius per a prevenir possibles contagis en la festa. Es tracta d’una estratègia similar a l’estudi Prima-CoV fet el passat 12 de desembre per a un concert a la sala Apolo de Barcelona. Llavors, el productor del format, Sietse Bakker, se’n va fer ressò, va lloar els resultats del cribratge (ni una infecció entre unes 463 persones) i ara ha volgut traslladar l’experiència catalana a l’escena eurovisiva.
Distància, mans netes i mascareta completaran la fórmula amb la qual la televisió neerlandesa garantirà la salut de tots. Els artistes, acompanyats d’una petita comitiva, sols podran moure’s de l’hotel als bastidors. En cas que donin positiu, aquests participaran en l’edició amb l’actuació que hagin enregistrat al seu país d’origen. En el pitjor dels casos, si la situació epidemiològica empitjorés, l’esdeveniment tindria lloc a porta tancada i amb candidatures pregravades.