Eurovisió donarà una segona oportunitat a les cançons que es van quedar en semifinals i celebrarà un festival el pròxim 19 de desembre amb les 20 candidatures preferides del públic que no es van classificar des que es van instaurar les fases eliminatòries el 2004. Els espectadors podran seguir aquest especial prenadalenc que donarà el tret de sortida a la propera edició del concurs a través del canal de YouTube del certamen i podran votar pel seu guanyador mitjançant les xarxes socials.

Com funciona #EurovisionAgain?

Durant el mes de novembre, a l’Instagram Stories de l’espectacle, es demanarà als eurofans que enviïn un missatge amb el seu tema favorit dels països que no han passat, almenys dues vegades, a la final. L’organització també contactarà amb els principals mitjans que cobreixen la celebració perquè seleccionin les seves predilectes. En total, 36 televisions podran aspirar altre cop a la victòria en un format pensat per a rememorar velles glòries eurovisives amb els punts que es mereixen.

Andorra, que va participar a Eurovisió del 2004 al 2009, és l’únic país que mai s’ha classificat per a la gala del dissabte. Es va quedar a les portes d’aconseguir-ho, però, amb el grup de punk rock Anonymous (2007), que va endur-se 80 punts i una dotzena posició per “Salvem el món”, el millor resultat del Principat. Per això, aquesta iniciativa és l’ocasió ideal per a visibilitzar de nou la llengua i cultura catalanes i atorgar al petit país dels Pirineus el lloc que li correspon en la competició.

Andorra – Salvem el món (Semifinal d’Eurovisió 2007)

Des de la cancel·lació d’enguany arran del coronavirus, la Unió Europea de Radiodifusió ha intentat alleugerir les ganes de festa dels aficionats retransmetent cada mes edicions passades del seu famós programa. Rob Holley, el responsable d’aquesta idea, ha valorat molt positivament l’apropament del jovent cap als festivals clàssics: “El més bonic d’#EurovisionAgain és que hem creat un nou espai musical on els seguidors han pogut descobrir artistes i cançons d’altres generacions”.