Jordi Cruz és un dels xefs més coneguts d'Espanya, especialment pel seu treball com a jurat a 'MasterChef'. Encara que va ser el cuiner més jove en aconseguir una estrella Michelin, l'únic Jordi Cruz famós d'aquella època era el presentador d'Art Attack. La televisió l'ha dotat de popularitat i èxit als seus restaurants. El mateix li va succeir a un altre conegut xef del Regne Unit, Jamie Oliver, un cuiner que sempre ha apostat als seus plats, com David Muñoz. Tanmateix, la innovació li ha costat massa cara. Va ser l'inventor de la paella amb xoriço, una cosa que li va costar nombroses crítiques a Espanya, va viure tres mesos que van ser un autèntic infern.
Abans de la pandèmia, Jamie Oliver va comunicar que els seus restaurants es trobaven en fallida i inici un curs de creditors. Aquest procés va suposar el tancament d'un total de 20 establiments i l'acomiadament de 1.000 persones.
El cuiner va gravar un documental on va mostrar el seu costat més vulnerable. Va repassar la seva carrera, de l'èxit al fracàs. Jamie Oliver va esclafir a plorar quan va visitar el seu primer restaurant, Fifteen, que va obrir el 2002, després del seu èxit en televisió.
"Déu meu. És dur. He tingut massa estrès", diu el cuiner al documental. Entre llàgrimes se sincera sobre el seu fracàs. "Vaig ser molt ingenu. Era bo manejant un restaurant. Però vaig obrir molts locals grans i a la gent li agraden els petits". Segons persones que van visitar el restaurant, servia un menjar molt car per a la qualitat que oferia, per aquesta raó no van tornar.
Jamie era molt reconegut al seu país. Les marques li trucaven constantment per publicitar productes, tots relacions amb la cuina. Per exemple, el 2015 va tancar la seva firma d'estris cuina per les pèrdues. El 2014 un dels seus restaurants va tenir problemes amb les condicions d'higiene. Segons va publicar The Times, a la carnisseria que els proveïa van aparèixer excrements de ratolí, carn amb floridura, etc.
Va tancar els seus restaurants, però acumula més de 20 milions d'euros
No obstant això, Jamie ha sabut invertir la seva fortuna. Es calcula que podria tenir uns estalvis de 20 milions d'euros gràcies als programes de televisió, venda de llibres o publicitat. Uns dies més tard de tancar els seus restaurants, el diari The Sun va publicar unes fotografies de la mansió del cuiner valorada en 10 milions d'euros. Molts dels seus empleats es van queixar perquè ells s'havien de buscar la vida, mentre que Jamie la tenia solucionada, només va pensar en ell.
El popular cuiner porta des dels 17 anys amb la seva dona, però la relació no és tan idíl·lica com faria creure, i és que tal com ella mateixa va confessar discuteixen habitualment. "Discutim tota l'estona. Ell em treu de polleguera perquè mai no m'escolta i jo puc ser horriblement egoista". En ocasions va confessar que li mirava el mòbil. "Ell diu que soc una dona gelosa però jo crec que soc bastant relaxada", va comentar Jools.