A l'estiu les roba s'escurça i comencem a contemplar pel carrer una moda que no decau, la dels tatuatges. Hi ha algunes professions que els tenen prohibits, com alguns cossos policials. Es considera que el tatuatge té una connotació que el fa inapropiat per a un agent de l'ordre. El ministre Zoido estava preparant una normativa que impedia als agents de la Guàrdia Civil dur "les ungles llargues, el cabell tenyit o tatuatges a la vista". L'obsessió per la imatge corporativa del cos ja la va demostrar Zoido quan va promocionar el que ell considerava l'agent de la Benemérita més guapo d'Espanya a les xarxes socials. L'agent ha fet fortuna en el món de la moda.
El jove duia, com es pot veure, un enorme felí tatuat prop del melic i per tant complia la normativa de no poder-se veure amb l'uniforme posat. El cos de la Guàrdia Civil segueix en peu de guerra contra aquesta normativa i han trobat l'excusa perfecta amb el canvi de ministre. El nou responsable d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, va protagonitzar una campanya contra la discriminació a les persones d'ètnia gitana amb l'eslògan "El prejuicio es el tatuaje que más duele". I per mostrar l'eslògan tatuat de mentida al braç, l'aleshores jutge va arremangar-se la camisa i va deixar veure que duu un tatuatge de debò al braç tipus polsera:
El portaveu d'una associació de guàrdies civils ha manifestat al portal Verne: "Somos guardias civiles, pero también formamos parte de la sociedad y evolucionamos con ella. Los tatuajes no tienen la misma connotación que hace décadas. Que el propio ministro Grande-Marlaska tenga un tatuaje en la muñeca, lo que le inhabilitaría para ser guardia civil, demuestra que no es impedimento para ejercer un trabajo de forma responsable". Irrefutable. Marlaska ho tindrà fàcil per fer marxa enrera amb la normativa del ministre del PP.
Pels tafaners, el tatuatge al braç del ministre del PSOE diu "Sin pena ni miedo", que a banda d'un lema vital és un llibre de poesia del xilè Raúl Zurita. Podria passar a ser el lema de la Guàrdia Civil en lloc de l'obsolet "Todo por la patria".