Quan pensem en cuina, a tothom ens ve al cap Ferran Adrià. També Gessamí Caramés o el guapíssim Marc Ribas. A aquests dos últims, però, els hi queda molt recorregut, encara no es poden comparar amb l'inigualable Ferran Adrià. Nascut a l'Hospitalet de Llobregat, Ferran Adrià Acosta va estudiar al Col·legi Casal dels Àngels de L'Hospitalet i al Col·legi de San Isidre de Barcelona. A més de la cuina, la seva passió és el futbol, pel que quan era petit, a més de fer pa amb tomàquet a casa, jugava a l'esport rei al club Joventut de L'H i al Santa Eulàlia F.C. A tot això, però, molt s'ha especulat sobre en quin any va néixer.
I és que Ferran Adrià va néixer un 14 de maig de l'any 1962, pel que és Tauro. Els Tauro són un dels signes més forts del zodíac i, per tant, les seves característiques són la força de voluntat, la perseverança i la insistència. Normalment solen ser tossuts, cap quadrats i un pèl rencorosos, tot i que també són respectuosos, sensuals i pacients. Així doncs, Adrià celebrarà 61 anys la propera primavera: ara en te 60.
I als 60 té números de rècord. El xef del Llobregat ha creat infinitat de plats i ha guanyat desenes de premis, incloses unes quantes estrelles Michelin. No només els fantàstics percebes de cala Montjoi van causar furor, sinó també els sniffs de ceps, l'aire de pastanaga amb llet amarga de coco, el paper de flors o els deliciosos eriçons de mar amb espuma de mongetes blanques. És el millor dels millors, el déu de la gastronomia catalana. Té, a més, tres estrelles a la Guia Michelin, cinc benzineres a la guia Campsa i tres sols a la guia Repsol. Va crear El Bulli (un restaurant molt molt famós que rebia més de 5.000 sol·licituds a l'any de cuiners per a entrar a treballar-hi) i va oficiar el pregó de les festes de la Mercè l'any 2013. Un currículum vitae brutal per tenir sis dècades a les esquenes.
La seva propera ponència
Ferran Adrià ha donat ja 60 voltes al sol, es diu ràpid, però es conserva força bé. N'hi ha alguns que a la seva edat estan fets caldo, però ell es manté en bon estat de forma. Està prim, morenet i té ganes de seguir sent tendència en el món culinari. Ara, a més de cuinar per a la seva família i ser un xef de molt de renom, és conferenciant. I és que el proper 22 de febrer a dos quarts de deu del matí donarà una ponència a Múrcia, concretament a un poble anomenat Villanueva del Río. Serà dins del marc de l'esdeveniment del Ricote Valley Hub i es dirà 'Futuro de los alimentos en clave de innovación'. Si podem els redactors d'EN Blau, hi anirem; si no, li proposarem a La Gourmeteria.