Per primer cop el Barça juga una Final de Copa del rei i el públic no xiula l'himne d'Espanya quan surt el rei a la llotja. Telecinco va poder emetre el partit (48,2% d'audiència a Catalunya, 35,1% a Espanya) sense baixar l'àudio de les protestes perquè el camp era buit pel coronavirus. Però hi havia jugadors del Barça i de l'Athletic Club a la banqueta i molts es van negar a posar-se dempeus durant el "la-la-la-la" d'Espanya i del rei. El programa El Chiringuito d'Atresmedia de Pedrerol els va mostrar i és evident que entre els jugadors bascos no hi havia ganes de fer un homenatge al rei Felip. Els del Barça es van aixecar tots:
BANQUETA DE L'ATHLETIC:
BANQUETA DEL BARÇA:
El reporter de Pedrerol assenyala els bascos que no van voler posar-se drets: "Fijaos en el banquillo del Athletic, cuando ha sonado el himno español. Solo dos jugadores de pie, Núñez, Yuri, luego Ezkeita se levanta... Mira y dice pues no, prefiero quedarme sentado. Y en el banquillo del Barça están todos de pie". Tomás Roncero "Como debe ser, muy bien el Barcelona". I el tertulià fatxa José Luis: "A mí no me gusta, yo he asistidio a partidos y siempre me pongo en pie por respeto y educación. Me entristece". És mentida que s'aixequi amb els himnes. Amb el del Barça no s'aixeca cap madridista. Cadascú s'aixeca amb l'himne que sent propi i el d'Espanya no ho és, pels de l'Athletic.
A la banqueta del Barça hi havia Iñaki Peña, Arnau Tenas, Araujo, Braithwaite, Dembélé, Trincão, Sergi Roberto, Umtiti i Ilaix Moriba. Tots es van aixecar amb l'himne, però els bascos no. I a Atremedia i les seves xarxes insulten la llibertat:
Tots els madridistes, ultradretanosos i Antena 3 exigirien posar-se drets amb l'himne per llei. La realitat és que tots els de l'Athletic són bascos. I són lliures i s'aixequen si volen. Si els pica que es gratin.