Hi ha titulars que els carrega el diable. Bé, i quan no és el dimoni, 'El Mundo' li fa la feina. És el que està passant amb l'entrevista que han publicat amb l'humorista i actor Florentino Fernández. Un home que cada cop fa menys gràcia, la veritat. El seu estil per fer riure s'ha quedat clavat en el passat, com va demostrar a la darrera edició de 'Masterchef Celebrity'. Milers d'espectadors van treure foc pels queixals en veure la seva paròdia dels homosexuals, recuperant l'essència d'aquell personatge de Crispín Klander a 'Esta noche cruzamos el Mississipi' amb Pepe Navarro. Els anys 90 i les seves formes han quedat desfasades, però no per a tothom: hi ha qui continua trobant divertidíssim ridiculitzar el col·lectiu LGTBI+ de forma grotesca.
L'enrenou va provocar, fins i tot, moviments dràstics a TVE, eliminant el còmic de la promoció del talent culinari. Doncs bé, Fernández haurà de tornar a obrir el paraigua per protegir-se de la pluja de pals que està rebent per l'esmentada entrevista al polèmic diari conservador.
'El Mundo' ha anat a buscar el penal, la targeta vermella i la sanció disciplinària en demanar opinió sobre un tema espinós: la presència de les dones al món de l'humor. La resposta fa una pudor insuportable a masclisme: "Si no hay más mujeres cómicas no es una cuestión de sexos sino de talento". Apa. El que explica el madrileny, en la seva literalitat, és això: "Yo creo que si no hay más mujeres no es una cuestión de sexos sino de talento. Da igual el sexo o la raza. El que tiene talento, aflora. Hemos tenido grandes cómicas en la historia de España y si ahora hay menos, pues bueno, tampoco hay cómicos niños o ancianos". El redactor insisteix, i el protagonista matisa: ""Es que tenían que contratar más mujeres". Bueno, pues si tienen talento que las contraten y, si no, pues no. Igual que a los hombres. Que sí, que nuestra historia es heteropatriacal, pero es algo que hemos heredado y vamos a cambiarlo al ritmo que se puede. Es como el franquismo: lo tuvimos 40 años y no somos Francia, somos España. Sin franquismo, pues hubiéramos leído más. Este tipo de reivindicaciones están muy bien, porque de vez en cuando hay que recordar que tiene que haber una paridad y que todos debemos tener las mismas oportunidades, pero luego tienes que demostrar que puedes estar a la altura". L'ampliació rebaixa la potència del titular, malgrat que no l'ha estalviat la indignació de les xarxes. També la dels que consideren que ha estat víctima de manipulació informativa.
Recorden allò de "la fiscalía te lo afina"? Doncs 'El Mundo' fa el mateix. Si no és prou polèmic, no passa res. Tenen una altra màxima a la capçalera, molt útil en aquests casos: "que la realidad no te estropee un buen titular".