És com una mena de malson pels que ens agrada el futbol de clubs: tercera aturada per partits de seleccions des que ha començat la competició. Això ha provocat que, per exemple, Xavi Hernández estigui entrenant en família els seus primers dies com a tècnic del Barça.
D'altres entrenadors, però, aprofiten que no hi ha partits de Lliga per fer un break i tornar a casa. És el cas de Pep Guardiola, que ha deixat la plujosa Manchester per aterrar a la plujosa Catalunya d'aquests dies. L'entrenador del City ha anat cap a terres gironines després de participar en un torneig de golf benèfic en la lluita contra la ELA a Sant Cugat amb el seu fill Màrius, amb Joan Laporta o amb Juan Carlos Unzué.
Després de retrobar-se amb vells amics per una bona causa, va anar cap a les instal·lacions on s'entrena el Girona FC, a La Vinya, per saludar el seu homòleg a la banqueta gironina, Míchel, els jugadors, com Stuani, i d'altres que va tenir a les seves ordres, com el polonès Robert Lewandowski, estrella del Bayern de Munic, que precisament està concentrat amb la seva selecció en terres gironines pel partit que els enfronta divendres a Andorra, classificatori pel Mundial de Qatar.
😀 Una visita especial a La Vinya!
— Girona FC (@GironaFC) November 10, 2021
🥰 Tot un plaer tornar-te a veure, @PepTeam ! pic.twitter.com/6uaGOIBfO9
Després de la visita, tocava fer un àpat com Déu mana. Tot i que a Manchester no destaca precisament la seva gastronomia, segur que Guardiola i la seva família mengen molt bé. Però res com la cuina que hi ha a Girona, i que històricament encapçala sempre les llistes mundials. Des d'El Bulli de Ferran Adrià, fins a El Celler de Can Roca, sense oblidar d'altres genis com en Pere Massana, amb una estrella Michelin, i el seu Restaurant Massana, a la capital gironina.
La carta de delicatessen que tenen és de les que quita el hipo. Obres d'art en forma de plats que només de veure'ls provoquen salivera.
Un tiberi que fa plorar de l'emoció si tens la sort d'anar-hi i degustar, per exemple, un dels seus macarons salats. De salmó, formatge i fumat al moment. O un estelar arroset de gamba i calamar. Per no parlar de les kokotxes de lluç amb espardenyes al pil pil, del puri d’hummus i pastanaga fermentada o d'aquesta invenció celestial que és el caviar, blinis, crème fraîche i mantega. O per postres, un babà al rom amb fruites.
Si miren aquestes imatges i encara no han dinat, no ho facin:
Desconeixem si en Pep va demanar aquestes meravelles o d'altres similars, Però segur que va sortir d'allà com si hagués visitat una part del paradís.
Qui n'ha deixat constància és una de les professionals que treballen al restaurant, una imatge somrient al costat del seu ídol, "Un grande", agraint el restaurant la visita del millor entrenador del món al seu menjador.
Segur que amb el tiberi ha agafat forces per tornar a Manchester amb les piles carregades de cara al tram de temporada que se li presenta, lluitant-li la Premier al Chelsea o el Liverpool i lluitant per ser el primer del seu grup de Champions contra el PSG.
I els catalans, encantats que es deixi caure de tant en tant per casa nostra, casa seva.