Seguir a la meravellosa Helena Garcia Melero a xarxes és un exercici que paga molt la pena si el que voleu és alegrar-vos el dia i estar de bon rotllo. És el que desprèn la presentadora del Tot es mou en totes les seves publicacions. Impossible estar ensopit veient la cara de felicitat de l'Helena a totes les fotos i vídeos que penja. Somriure d'orella a orella, comparteix amb els seus seguidors l'alegria de viure, el bon rotllo, la demostració que sempre que es pugui, cal prendre-s'ho tot amb optimisme i agafar la cara bonica de la vida. Cosa que ella practica. Tant al seu programa com quan surt de la feina. La Melero és una persona disfrutona, que regala moments preciosos, sovint, gaudint de bona companyia en algun local o restaurant. De bon paladar, la presentadora sap que res millor per celebrar la vida que al voltant d'una taula.
No sabem si aquest dia que va anar amb el cistell a buscar bolets també es va trobar pel camí un altre tresor amagat per terra. Una delícia, un producte que els que en són fans, consideren que és poc menys que un tros de cel que ha caigut a la terra. Un element essencial en moltes cuines, i cada vegada més sovint, en les cartes de molts restaurants (potser alguns n'hi fan un gra massa). Sigui com sigui, un fong aromatitzant que et trobes a molts plats de pasta o de carn, objecte del desig de molts porcs que fan anar l'olfacte per detectar-les i que de vegades tenen un preu prohibitiu. Parlem d'una de les joies de la corona de la cuina d'avui en dia, la tòfona. I de tòfones n'ha parlat i molt, l'Helena, aquest dimecres al seu programa, al costat d'una de les xefs de capçalera del Tot es mou, la Maria Nicolau. Totes dues salivant, però no només pel plat que estava cuinant la Maria, sinó pel que passarà aquest cap de setmana a Vic: el 'Trufforum', la festa de la tòfona negra i la gastronomia que tindrà lloc al recinte Firal El Sucre de Vic.
Aquest cap de setmana, cita important pels fanàtics de la tòfona... com l'Helena, o la Maria, que hi serà com a jurat del concurs de cuina, acompanyada de cracs com el David Seijas o l'Ada Parellada. "També hi seràs tu, ens ho passarem teta, i el concurs de tòfona és un esdeveniment mundial que dona una pila de reputació als que hi participen", diu orgullosa la Maria. La Melero anuncia que "ve gent de tot arreu a la ciutat de Vic. La tòfona moltes vegades té aquesta fama de que és un producte molt car... una tòfona petitona t'arregla un plat... i te'l puja!".
Moment que aprofita la cuinera per compartir un dels seus secrets de la felicitat: "Per mi, la forma més maca i més connectada per degustar una tòfona és: faig pa torrat a la llar de foc, hi poso mig quilo de mantega fosa sobre aquest pa torrat, i després agafo la tofoneta, que la tinc allà com qui té la presa de xocolata, a dins d'una caixeta a la nevera, la trec, ratllo a sobre, un pessic de sal, torno a guardar aquesta tòfona, que em dura i aquell berenar...". La talla l'Helena, amb la mà al pit, com agafant aire, mossegant-se de plaer el llavi, salivant per dins i imaginant-se aquesta meravella i deixa anar un explícit: "Per plorar! Per recordar! Friso per trobar-te diumenge en aquest concurs de cuina".
Ja ho saben, si volen fer feliç l'Helena, convidin-la a una torrada amb mantega a la llar de foc i posin-li una miqueta de tòfona negra ratllada.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!