Cent setanta vuit mil catalans van mirar l'entrevista a la cap de l'oposició. Són molt pocs espectadors, un magre 6,9% de share. Fracàs absolut de tots dos: Inés Arrimadas no interessa i Vicent Sanchis fa que la TV3 que dirigeix quedi última. El fracàs d'audiència s'explica per dues raons. Primer: el boicot a les xarxes que van impulsar líders d'opinió i persones anònimes, com va quedar clar des de dijous mateix quan es va anunciar l'entrevista: "apagaré TV3". Segon: convertir l'entrevista en un cara a cara Sanchis-Arrimadas.
El director, ferit per les acusacions que fa un TV proindependentista i "mentidera", segons va insistir Arrimadas, va preparar l'entrevista com si fos un debat a dos. Va ensenyar tuits d'Albert Rivera, fotos de la botiga dels pares del líder de Cs o fragments de FAQs de TV3 on Laura Rosel parla castellà. Sanchis va fer un ús del videowall com element no decoratiu sinó de confrontació amb el convidat. Un fet inhabitual en les entrevistes "institucionals" que va passar factura també a l'audiència. Era tot massa estrany. Arrimadas irada, a la defensiva, amb un posat hostil. Això ja és habitual quan va a TV3, però algun destacat candidat taronja va anar més enllà:
Es un problema muy grave por nuestra democracia. https://t.co/2fdeHPw2Ve
— Manuel Valls (@manuelvalls) 11 de novembre de 2018
El silenci a les xarxes dels líders de Ciutadans va contrastar amb un Manuel Valls desaforat. Que Rivera, Cañas, Girauta o la mateixa Arrimadas no diguin ni piu de l'entrevista és lògic. Es va fer en català i alguns tuitaires unionistes acabarien cridant a Arrimadas "Hable en cristiano". Però Valls és un vers lliure a la candidatura de Barcelona i va fer seu l'insult a Vicent Sanchis retuitant que és un "infame" i afegint que el veu un "problema molt greu" per a la democràcia. Valls parla millor francès que castellà i escriu "problema por nuestra democracia" (sic). I alguns van voler precisar-li que democràcia també és això:
La democracia es que los políticos se sometan a entrevistas que les puedan resultar incomodas por parte de periodistas. ¿Acaso se cree que todos los periodistas son Susana Griso o Ana Rosa?
— Nacho (@LM_Nacho) 12 de novembre de 2018
Lo grave es el paro, el terrorismo yihadista que asesinó en Barcelona y Cambrils, o la degradación de la capital catalana. Que el entrevistador no guste, ocurre muy a menudo. Será que no ve Vd otras cadenas, públicas o privadas.
— Artur Nadal (@arturnadal) 11 de novembre de 2018
La frase està tan mal escrita que no cal perdre-hi massa temps. A part, donar suport a un ultranacionalista espanyol com el sr. Coll ho diu tot del sr. Valls. I sí, d'espanyolistes amb cognoms catalans n'hi ha molts. Però no pateixi sr. Valls, no el farem pas alcalde. Ni batlle.
— RaimonPB (@RaimonPB) 11 de novembre de 2018
Y qué hacías aquí, fantasma? pic.twitter.com/LXMDJg0h5R
— Sara Conde (@saracountess) 11 de novembre de 2018
La foscor va embolicar l'entrevista/debat entre dues icones de les dues Catalunyes. Com en un Barça-Madrid: joc soterrat, expectatives massa altes i cada aficionat dirà que ha guanyat el seu equip. Però el que no va ser propi d'un Barça-Madrid va ser l'interès i l'audiència. Fiasco per tots dos. Ni Sanchis ni Arrimadas poden estar contents del que van fer. Per sort, els va veure poca gent.