La festa d'inauguració de Casa Salesas, el restaurant d'Íñigo Onieva, prometia estrenar el nou local de moda de Madrid. Un racó ideal, creat pels propietaris més exclusius, amb els clients més VIP i unes ressenyes que li atorgaven cinc  estrelles des del primer dia. Uns dies més tard, ja hem pogut comprovar que no és or tot allò que lluu. Tamara Falco i Isabel Preysler estaven realment il·lusionades en veure al seu marit i el seu gendre ficar-se a treballar després de tots els escàndols que els havia carregat a l'esquena. Íñigo Onieva entrava de nou en el món laboral amb una de les seves passions, l'hostaleria. Però, després d'aquests primers dies d'obertura, creiem que li va millor fer de client, que de propietari d'un local. Ups.

Isabel Preysler, Íñigo Onieva i Tamara Falcó a la inauguració del restaurant / GTRES
Íñigo Onieva, eufòric el dia de la inauguració de Casa Salesas / GTRES
Casa Salesas, el restaurant d'Íñigo Onieva / Europa Press

Dies abans de la festa d'inauguració, el restaurant ja comptava amb 5 estrelles de valoracions per Google, que aviat queien a trossos. Unes ressenyes d'or que havien escrit el mateix Íñigo Onieva, la seva mare Carolina Molas, i la resta dels seus amics, ara bé, en pic Casa Salesas va obrir les portes a la resta de clientela, va començar a caure el rànquing de valoracions fins quedar-se amb un total de 3,1 estrelles, un seguit de comentaris que destacaven els elevadíssims preus i un menjar bastant precari. Íñigo Onieva havia tornat a quedar en ridícul davant la seva reputació com a marquès consort. Però això no és tot... el restaurant torna a estar en boca de totes les portades i titulars arran de la seva última polèmica. 

Gran part dels clients no estan contents ni amb el preu, ni amb el menjar, ni amb l'experiència, i sembla que, qui tampoc està massa content amb aquesta obertura són els veïns del barri Justicia de la capital madrilenya. Resulta que Casa Salesas ha arrencat amb un detall molt brut: l'acumulació de brossa fora de les deixalleries. Així ho ha revelat María Patiño a Ni que Fuéramos Shh..., amb unes imatges inèdites sobre totes les bosses d'escombraries que hi ha pel carrer Fernando VI. Un detall que bruteja la zona i la reputació del restaurant (per si aquesta no estava prou tacada) Entre els col·laboradors, Belén Esteban ha volgut contrastar la informació posant-se en contacte amb El Turronero, íntim amic seu i soci del restaurant, per tal de conèixer la seva versió dels fets. Però res de res, silenci absolut, ni el soci ni Íñigo Onieva han volgut donar la cara i aclarir la situació, suposem, doncs, que no devien tenir més remei que acotxar el cap i assumir la culpa...

L'acumulació d'escombraries fora del restaurant d'Íñigo Onieva / Youtube
Botelles de vidre sense reciclar entre les escombraries fora del restaurant / Youtube

És més, en les imatges es pot veure que entre la brossa el que més destaca és que no reciclen, un altre motiu per ser sancionats. Sobretot, en les imatges que ensenyen al programa s'hi poden veure en les escombraries, moltes botelles de vidre, cosa que agreuja encara més l'assumpte.  El programa de Twitch no en tenia prou amb mencionar aquesta informació que, també va voler ficar-hi cullerada, proposant que, si el canal Quickie augmentava de seguidors, portarien a Víctor Sandoval per visitar el restaurant com a crític gastronòmic. Llàstima que finalment no van obtenir la xifra de nous subscriptors que esperaven i la prova queda en mans del futur. Íñigo Onieva pot respirar tranquil, de moment s'ha deslliurat de la colla de col·laboradors de barri que arribarien amb crits i xerinola al seu Bistro Bar, the place to be. Ara bé, amb tants escàndols, aviat ens haurem d'acomiadar del restaurant. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!