Planyem els madrilenys. La gran majoria d'ells estan encantats amb la presidenta de la seva comunitat, però això no treu que molts altres sentim profunda vergonya escoltant com s'omple la boca de madrilenyisme Isabel Díaz Ayuso, de vegades, dient autèntiques barbaritats. Però a ella li llepa un peu fer declaracions esperpèntiques. Todo vale per aconseguir que els ciutadans de la comunitat que ella presideix li riguin les gràcies, li facin plas, plas, i li donin copets a l'esquena. Però s'hauria de tapar una miqueta a l'hora de posar-se a la boca segons quines paraules... o segons quins productes.
La Cámara Agraria de Madrid ha fet recentment 11 anys. I Ayuso ha considerat que era una bona oportunitat per lloar les bondats dels productes madrilenys. Fins aquí, tot correcte. Ara bé, a l'hora de destacar-ne alguns, ha derrapat de mala manera: "En la región tenemos productos de excepcional calidad: carnes, embutidos, anchoas, miel, huerta, quesos, vinos, vermut, aceituna… Descúbrelos en restaurantes y supermercados". Sí, sí... Els pots descobrir a restaurants i supermercats, i al Manzanares, segons el que ella diu. Anxoves, ese producto más madrileño que el chotis, el oso y el madroño o la Cibeles, li ha faltat dir a la presidenta dels madrilenys.
La Cámara Agraria de Madrid cumple 11 años.
— Isabel Díaz Ayuso (@IdiazAyuso) July 2, 2022
En la región tenemos productos de excepcional calidad: carnes, embutidos, anchoas, miel, huerta, quesos, vinos, vermut, aceituna…
Descúbrelos en restaurantes y supermercados. pic.twitter.com/9bzq4RuvMr
Ja poden venir els palmeros habituals intentant justificar-la o defensar l'indefensable amb excuses matusseres com que "En Madrid hay una conservera que elabora las anchoas a partir del boquerón traído de Santoña. Hay anchoas 'madrileñas'", o que "Hay anchoas elaboradas en varios sitios de la región y con una calidad muy alta. Cientos de empresas madrileñas transforman productos de todo el mundo con calidad altísima", com hem pogut llegir a la xarxa, per part d'algun empresari, però per molts sopars de duro que ens vulguin vendre, vantar-se d'un producte com l'anxova, per molt que facin tractaments i milongues, és tenir molta barra i molt poca vergonya. Com diuen molts usuaris, "El que una factoría esté en Madrid, no convierte a ese producto 'de la región'. Por cierto, como consumidor se lo agradezco. Donde vea en una etiqueta de anchoas que viene de Madrid, la dejo de comprar":
El q una factoría esté en Madrid, no convierte a ese producto "De la región". Como el AOVE q se compra en España y se embotella en Italia... Por ejemplo. Por cierto, como consumidor le agradezco. Donde vea en una etiqueta de anchoas q viene de Madrid, la dejo de comprar.
— MiA ❤️💛💙 (@bissou_bissou) July 4, 2022
Anchoas recién pescadas del Cantábrico de Madrid... y aceitunas de los Olivos de Madrid... OLE SU COÑO MORENO
— Manuel Villar Abolafia (@VillarAbolafia) July 3, 2022
Claro y James Bond es Torrente
— GAIA ♀️🔻@UnionDeLuchas (@Comoespecie) July 3, 2022
y Superman es Súper López
Nada como las anchoas del Manzanares
y las olivas de Barajas ,el resto no tenemos mercados
Si, Madriz siempre fue famosa por sus anchoas 🤦
— lareirinha (@lareirinha) July 3, 2022
Recuerda que Madrid es España.
— Delmo (@Delmoplus) July 3, 2022
Tenemos anchoas, jamón de Guijuelo, tortillitas de camarones, lacón a la gallega, butifarra, botillo, cocido maragato, gachas, gazpachuelo, cocochas, espetos, sobrasada, gofio...
Bueno, embutidos sí que tienen. En la calle Génova se producen los mejores chorizos del mundo.
— Truenotariado M. E. R. D. E. (@ReturnPepe) July 2, 2022
Ayuso se supera cada dia... El seu madrilenyisme peti qui peti la fa embogir. Qualsevol dia ens vindrà dient que una de les postres més autèntiques de Madrid és la crema catalana madrilenya. D'ella ens ho esperem tot.