Des de fa ja una pila d'anys, a Joan Maria Pou l'associem amb aquesta imatge: el periodista i locutor català, a les grades del Camp Nou, a punt per narrar un partit del Barça pels micròfons de RAC1.
Als seus 47 anys, Pou és una de les veus més carismàtiques de les ones a Catalunya. Però la passió pel club dels seus amors no és l'única que té. Sovint li veiem recomanacions de llibres al seu compte d'Instagram, o a punt de jugar un partit de pàdel. També li agrada el cinema, com va demostrar fa uns anys amb la col·laboració que feia a El Club del seu bon amic Albert Om a TV3.
A nivell professional, són moltes les temporades que els oients han escoltat els èxits (o els fracassos) del club blaugrana en la seva veu, també, amb la incursió que va fer fa uns anys a la informació general, al capdavant del No ho sé que ara dirigeix i presenta Agnès Marquès a l'emissora privada, o amb l'excel·lent programa Cases d'algú a TV3.
Però Pou és un cul inquiet i ara ha afegit una altra ocupació més enllà de narrar els partits del conjunt de Koeman (o de qui sigui l'entrenador d'aquí a uns dies com la cosa segueixi pel camí del pedregar).
Quan Pou viatja a totes les ciutats d'Espanya o d'Europa, abans d'un partit del Barça a la Lliga o la Champions, sovint parla de què han anat a menjar amb els companys i si han degustat o no la gastronomia local. Ell, sorneguer, sempre diu que ha pres un arrosset bullit, però no hi ha dubte que la gastronomia i un bon tiberi el torna boig.
I ara, el que ha decidit és fer conèixer i apropar la cuina catalana amb una oferta que entrarà a formar part de l'oferta cosmopolita de restauració a Barcelona, tasca que compaginarà amb la seva feina davant els micròfons. Tal i com informa El Periódico de Catalunya, Pou i un parell de socis estan disposats a que la cuina catalana torni a tenir protagonisme amb JOK, un restaurant que estarà al local modernista que temps enrera va acollir el 'Beltxenea' i després el 'Rilke'.
No sabem si aquí hi faran spaghetti e polpettine, però el que sí se sap és que 'JOK' és el resultat de les sigles de Joan M. Pou, l'empresari Oriol Badia i el restaurador Kim Díaz. Els tres s'han aliat per oferir un lloc on menjar, i no només: "Volem fer un espai que serveixi com a lloc de trobada cultural, on passin coses amb gent interessant, siguin tertúlies, monòlegs, entrevistes, música en directe... Però això succeirà entre hores, perquè no serà un club, sinó un lloc on menjar o sopar o on prendre un còctel". És la declaració d'intencions, en boca de Díaz, al citat mitjà.
Plats del receptari català, "Una mica a l'estil del que fa Fermí Puig, però sense pretensions d'alta cuina", amb celler amb vins i licors d'origen català en un 90% i una destil·leria pròpia on processaran les herbes que cultivin al jardí.
JOK obrirà dilluns vinent, de moment, només als migdies. La següent setmana, a les nits. I d'aquí tres, els dos torns.
...I vist com està el Barça darrerament, segur que molts culers s'ho passaran molt millor anant a fer un mos i escoltar una tertúlia al JOK més que no pas veient al Barça.