'Joc de Cartes' va començar ahir un nou any en antena. En el tram final de la seva temporada de 13 capítols, ahir en Marc Ribas -més conegut com el Geyperman de la Mediterrània- va descobrir el restaurant amb més personalitat de la comarca del Berguedà. Va passar per les cuines de La Forkilla, Baix Pirineu, La Baells i Insomnia (K). Aquest últim, tot i no guanyar, va despuntar. I és que en comptes d'una experiència gastronòmica, els concursants es van endur una experiència terrorífica.

Joc de Cartes TV3

Reconvertit a un Scape Room, l'Insomnia (K) és un restaurant únic a Catalunya, on abunden la por i el terror. Els comensals van passar-ho realment malament, però no per culpa del menjar, que també en certa part, sinó perquè van ser rebuts a cop d'ensurt. Més que un programa de nit prèvia a la nit de Reis semblava de Halloween. Quina por!:

Els plats, seguint amb la línia del restaurant, també tenien una pinta grotesca. Hamburgueses apunyalades o pintxos servits com si fossin tires de carn de persona morta. Horripilant l'experiència del restaurant Insomnia (K), que va quedar en 2ª posició empatat amb La Forkilla, el restaurant de la Sílvia Martínez, una noia que va explicar el seu drama a Costa Rica, quan després de dos anys d'aventura al païs tico on va conèixer el pare dels seus dos fills, va decidir tornar a Catalunya perquè el seu fill va patir un accident mortal. "Allà em sentia molt sola", confessava entre llàgrimes.

La Baells: un plat repugnant

La principal nota negativa de 'Joc de Cartes' la vam trobar al restaurant La Baells, que va obtenir la pitjor puntuació amb un 6'1. Aquest restaurant de carretera ja feia mala pinta quan es van veure tres microones i un excés de producte congelat, però va cantar la traviatta quan a un dels comensals se li va servir un plat realment esperpèntic i repugnant. La galta de porc i el pollastre, exquisits, van contrastar amb l'entrecot, que igual que el tortell de reis, portava un regalet inclòs. Era un tros de fregall metàl·lic, d'allò que se'n diu "estropajo". Per a vomitar.

Entrecot amb fregall

El guanyador: Baix Pirineu

El restaurant guanyador va resultar ser el Baix Pirineu, del Pep Antoni Gutiérrez. Va obtenir un 7'1 amb un deliciós coulant de trinxat de La Cerdanya. "Dins hi ha sorpresa", va dir el propietari del local. Efectivament, hi havia sorpresa, i ell se'n va endur una de millor: va ser el guanyador del primer 'Joc De Cartes' de 2023. Enhorabona!