La crònica del 'Joc de Cartes' dedicat a l'ostró, un producte típic del Baix Ebre i de la zona del Delta, ha de començar pel final. Hi ha una bona i una mala notícia per a TV3 i l'equip del programa de Marc Ribas. La bona, que una setmana més ha estat líder. La dolenta, que segueix patint una davallada d'espectadors considerable. En 14 dies s'han deixat 4 punts percentuals i un munt d'espectadors pel camí. Han passat dels 18% al 14'2% d'anit, o el que és el mateix, de 300.000 fidels a 234.000. Explicar els perquès d'aquesta fugida no és fàcil: esgotament, menor consum televisiu, un to més amable que, malgrat les crítiques, no enganxa tant a la gent... ves a saber. Ara bé, hi ha detalls que no ajuden a seguir mirant la tele. Com el que vam veure a un dels restaurants de l'Ampolla, localització del capítol en qüestió.
I no, no estem parlant del producte estrella, l'ostró i l'ostra. Una delícia que no és apta per a tots els paladars: la seva textura fa enrere molts comensals, per molt que el sabor sigui deliciós i potent. Per cruspir-te-les, ja se sap: toca xarrupar. Sí, potser no és la cosa més elegant del món (o sí), però hi ha coses que o es fan bé o no es fan. Punt final. De fet Marc Ribas es va posar les botes des de primera hora. Feia enveja. Tornant, però, a allò que espantava la vista, direm que es tractava d'un altre producte molt singular i fastigoset.
ho he vist be i el cuiner estava fent burilles quan ha entrat el Marc a la cuina i se l'ha enganxat al davantal #JocDeCartesTV3
— mati matrix 🎗 (@catmatrix) November 3, 2021
Efectivament: un moc que el xef del Bama es va treure del nas tot just en el moment que el presentador entrava a la cuina per demanar una ració extra d'un dels plats. Afortunadament per a tots, ni la substància va acabar a la boca dels comensals, ni en Marc va enxampar-lo in fraganti. S'hagués muntat un pollastre dels bons. Una llàstima per a aquest establiment d'un càmping que sorprenia per l'elaboració de les seves receptes, venien de gust. Però és clar, fer burilles provoca molt de rebuig. Aquest és el moment crucial.
#JocDeCartesTV3 oído cocina. pic.twitter.com/lqVVgWoJyD
— Antonio Dominguez🧢 (@AntonioDoFl1970) November 3, 2021
En quant al triomfador de la nit, aquest va ser l'Hèctor Roda, del Rodamar. Una victòria fonamentada en un clàssic que havíem perdut de vista: competitivitat extrema, mestretismes i una mica de joc subterrani. Xou i reality, efectivament. Es va carregar la resta de rivals amb aquella alegria: el propietari del càmping, l'Aitor (nota per al lector: s'ha de dir Aitor, amb la tònica al -tor, mai de la vida Aí-tor, si us plau); la Sílvia Márquez del Restaurant del Mar a l'hotel Flamingo i Lorena Barberà, de Can Marqués. Aquí l'espectacle el posava el xef i marit, un aragonès molt singular, i van rebre de valent per tenir preus irrisoris per a productes de primera. Aquest va ser el gran escàndol durant la confrontació.
Les ostres (si us plau, millor al natural i mai no emmascarades) i 'Joc de Cartes' van fer un gran binomi: amb tot el que va passar al programa i la ressaca posterior, l'expressió ideal ja saben quina seria: "Ostres!"