El darrer episodi de 'Joc de Cartes' de Marc Ribas no va ser un de qualsevol. No, perquè hi ha moltes maneres d'interpretar el que va passar davant dels nassos dels espectadors, una setmana més aplegats en massa fent líder TV3: 309.000 fidels i un 18% de 'share'. La temàtica de la setmana va ser la mare dels ous del problema, i mai millor dit: es tractava de coronar un dels quatre aspirants com el millor restaurant amb recepta de pollastre Pota Blava, un 'ferrari' avícola natural de la comarca del Baix Llobregat i més concretament, del municipi d'El Prat de Llobregat. Podria semblar que la tria d'establiments compartirien, evidentment, localització en el mapa. Més tractant-se d'un producte amb Indicació Geogràfica Protegida. Però no del tot: 3 n'eren pratencs, sí, però el quart ens duia a Cervelló, a més de 20 quilòmetres de distància. Una masia plena d'animals i que dirigeix un jove de Lleida, en Daniel, que no va caure gens bé a l'audiència. 

El restaurant del paio tampoc és que tingués una especial predilecció per aquest pollastre: de fet, només hi havia una única proposta a la carta, un canaló de mides prehistòriques. De gallines en tenia unes quantes a la zona exterior de la masia, però amb potes vermelles 'vulgaris'. També cabres, per les quals demostrava molt més interès. Tot plegat, estrany. Però ves per on que en Dani va coronar-se com a guanyador de la nit, replicant un 'Maracanazo' en tota regla. Això sí, fent servir arts realment inquietants i un 'fair play' inexistent.

Un pollastre Pota Blava d'El Prat que no sabia el que li depararia la nit a 'Joc de Cartes' / TV3

Daniel Pairada, de la Masia Can Guitart Vell, s'estima més les cabres que els pollastres de Pota Blava / 'Joc de Cartes', TV3

L'etern debat de 'Joc de Cartes', la dicotomia que genera més crítiques entre els espectadors i comentaristes tuitaires, no va fallar a la cita. Concurs gastronòmic o reality exprés? Qualitat a taula o marro a la cuina​? Paga la pena visitar aquests restaurants, o millor fer-se un entrepà de fuet i un got de vi i estalviar-se disgustos? Hi ha opinions per a tots els gustos, però anit el que va quedar clar és que, massa sovint, el premi i els honors acaben anant a petar a aquells que fan xou en comptes de cuinar. I es repeteix una tendència: concursants que fan servir la tàctica de destrossar els rivals amb notes humiliants, com ara el protagonista d'aquest episodi, mentre acusava a la resta d'aliar-se en la seva contra o, fins i tot, acoquinava aquells que gosaven posar en dubte la preparació de les receptes. Un quadre.

Daniel Pairada destrossant pollastres a 'Joc de Cartes' / TV3

No és que els competidors estiguessin a anys llum de distància, la veritat. Teníem el restaurant d'una acadèmia de tennis, un cafè amb bona pinta però execució decebedora i un local sense gaire caliu però de fonaments gastronòmics amb cara i ulls. Aquest era el Cèntric, i tothom el veia com a triomfador. Doncs ni de bon tros, tots van passar per la trituradora d'en Daniel. I la xarxa, especialment pratencs i pratenques a dojo que volien veure brillar als seus, es van dur una sorpresa molt desagradable i un clam: 'Tongo'

Els tres restauradors pratencs, humiliats a casa seva a 'Joc de Cartes' / TV3

Crítiques al guanyador de 'Joc de Cartes' / Twitter

Marc Ribas, quin pollastre a 'Joc de Cartes' / TV3

'Joc de Cartes' líder, sí, però ha perdut uns quants amics pel camí. Si més no, a El Prat. Per a pollastre, el que van muntar en un tres i no res.