Si hi ha algú que provoca unanimitat a l'hora de definir-lo és Ernest Lluch. L'exemple més clar de la grandària humana de qui va ser assassinat per ETA fa 19 anys el va donar el president Puigdemont: "Tots els assassinats van ser condemnables. Amb el de l'Ernest Lluch, a més, van intentar assassinar una esperança i un camí que ell havia defensat amb coratge després de la seva sortida de la primera línia política. Una abraçada a la seva família, i un agraïment pel seu exemple".
Dèria Editors
El diputat d'EH Bildu, Jon Inarritu, va ser un dels que es van sumar a retre-li homenatge a l'històric polític en forma de tuit: “Hoy es el aniversario del asesinato de Ernest Lluch, un hombre de paz. Un fuerte abrazo a sus familiares y compañeros”. Un missatge senzill, directe, sentit i emotiu sobre la pèrdua d'un gran home. Però a la COPE es veu que això que Inarritu defineixi Lluch com a 'un hombre de paz' no ha agradat. Julio César Herrero ha avaluat les paraules del polític basc de manera barroera i lamentable: "Uno puede pensar que este mensaje es un sarcasmo macabro o que es sincero. Concedamos el beneficio de la duda y supongamos la segunda opción: que es sincero. Es de agradecer que el representante del partido que ha dado cobertura política a la organización terrorista que asesinó a Lluch reconozca que el político era un hombre de paz. Convendrás conmigo en que habéis tardado un poquito en daros cuenta y que, hombre, algo desconcierta. Pero mira, tampoco importa".
"He intentado convencerme del mensaje sincero, pero todo tiene pinta de un sarcasmo macabro. Así que, por calificar a Ernest Lluch como ‘hombre de paz’ tras dar cobertura política a la organización terrorista que lo asesinó, el diputado de EH Bildu, Jon Iñarritu, se lleva un …¡Zas! ¡En toda la boca!"... El presentador d'ETB, Xabier Lapitz, ha atonyinat la cadena episcopal i el seu periodista:
Ejemplo de mal periodismo. No tener ni idea y hacer daño a @JonInarritu y a víctimas. https://t.co/ZnUzjautio
— Xabier Lapitz (@Xlapitz) November 22, 2019
No hace falta que lo definas como mal periodismo, es la COPE, se define sola.
— Teo Páramo (@teoparamo) November 22, 2019
Eso no es periodismo, es cloaca hedionda.
— J. Menàrguens 🎗 (@jjmenarguens) November 22, 2019
Pedro: es mal periodismo porque no pasa la prueba de mínimo rigor. Aralar nunca defendió un asesinato. Iñarritu, tampoco. No es opinión, es un dato.
— Xabier Lapitz (@Xlapitz) November 22, 2019
Ejemplo de la linea prevalente en el periodismo actual @Xlapitz.
— Vicenç San Nicolás (@lakamaradelnico) November 23, 2019
Hacer daño así, sale gratis, un simple, ui, no volverà a suceder y seguir con la trituradora en on.
Aprofitar un record a algú com Lluch per fer el que ells en diuen un '¡Zas! en toda la boca'... això és el que els motiva... Es defineixen a ells mateixos.