A un quart de cinc de la tarda, gairebé tothom palplantat davant dels televisors o, els més afortunats, a les grades del Camp Nou, per veure el Clàssic. Un Barça-Madrid que per molt que els dos equips no estiguin passant un bon moment, per molt que ja no hi hagi ni Messi ni Cristiano, per molt que el Barça estigui passant una crisi econòmica i que el Madrid tampoc estigui per tirar campanes, per molts peròs que li vulguin trobar, sempre serà un Barça-Madrid.

El Clàssic. El partit més important de la Lliga. I m'atreviria a dir que del món. El duel entre els dos conjunts més importants de la història. El cara a cara que miren a tot arreu, ha començat a rodar passat un quart d'hora de les quatre de la tarda a l'estadi blaugrana. 

Barça - Madrid al Camp Nou / Efe

Memphis Depay i Lucas Vázquez al Barça - Madrid / Efe

Veurem què passa damunt la gespa. Veurem si Koeman s'imposa a Ancelotti o si l'italià posarà amb un peu i mig l'holandès fora del club. Veurem també si regna Ansu Fati o ho fa Vinicius Jr. Veurem. I d'entre tots els culers que el veurem, un que ja fa anys que ha demostrat com de nerviós es posa abans d'un partit com aquest, com viu amb tensió un Barça-Madrid, per molt que sembli descafeïnat, com el d'enguany.

Jordi Basté, geni i figura, ha vist i viscut clàssics de tots colors. Però a força d'experiència, cada vegada sap com afrontar millor un partit d'aquestes característiques. Que hi ha nervis previs i durant el partit? A grans mals, grans remeis. O millor dit, a grans mals, els millors remeis.

Jordi Basté / @jordibaste

Perquè el locutor de RAC1 s'ha preparat comme il faut, s'ha posat les botes, i això que ell no havia de saltar a la gespa del Camp Nou. Què millor que temperar el neguit amb un tiberi pantagruèlic.

Un reguitzell de plats a quin d'aspecte més deliciós, regat amb un vinet que quita el hipo, un Bourgougne pinot noir de Jean Claude Ramonet del 2017 amb un buquet meravellós que traspassa la pantalla.

Beguda digna d'un Barça-Madrid. Fins i tot, d'una final de Champions. El que ha acompanyat la beguda també fa salivar de mala manera. Un plat de peix descomunal, una carnaca carregada de finezza que sembla una obra d'art i un plat de foie fresc, com diria el seu company a RAC1, Joan Mª Pou, de traca, traca, traca i mocador.

Un menú de bandera amanit a xarxes amb frases encoratjadores marca de la casa, crits d'ànim d'un culer que ha arribat a l'hora del partit amb la panxa plena:

Faltava la cirereta del pastís. Tot el que hem vist s'ho ha cruspit Basté aquest migdia, abans que comencés el partit. Però per l'hora exacta que comencés el match, tenia preparat un cop d'efecte per seguir a to durant els 90 minuts.

Un conill que ha tret del barret de copa que té forma cilíndrica, la d'una altra ampolla, en aquest cas, un Grands vins de Bourgogne del 2016 de Fixin, de Domaine Berthaut Gerbet, preparat per degustar, com ell mateix diu, a les 4.15 en punt.

Ja han passat uns minuts des que ha començat el Clàssic. Esperem que li provi de gust el partit. I si no, no us preocupeu per en Jordi, que molt trist, amb un borgonya com aquest a taula, no ho estarà.