Cadascú aprofita el Pont del Pilar com vol. Ben muntat són quatre dies seguits que donen per a molt, les coses com són. Ana Rosa Quintana, per exemple, ha aprofitat per fer exercici i estirar les cames fent un curt tram del Camí de Santiago. El periodista i presentador català, Jordi Basté, de l'emissora RAC1, ha aprofitat per deixar la seva Barcelona natal i escapar-se fins a la capital d'Espanya, Madrid.
Uns dies de desconnexió que han coincidit amb la celebració del Dia de la Hispanitat. Jornada que Basté ha tingut el plaer de passar a Madrid, veient com molts han sortit als carrers amb les seves banderes i com els avions de l'exèrcit han pintat al cel la bandera republicana amb colors vermells, grocs i morats. Un dia sense haver de presentar el seu programa matinal de ràdio en el qual Basté, caminant per la capital, ha vist una cosa que li ha cridat moltíssim l'atenció. Tant, que no ha dubtat a compartir-ho amb els seus seguidors a les xarxes socials, gairebé 100.000 persones, que es diu aviat. Mostrem la imatge a continuació.
Aprofitant el seu viatge fins a Madrid, Jordi Basté, tal com ha informat, ha fet un volt per la freqüentada Gran Via i s'ha apropat fins a l'administració de loteria, Doña Manolita, una de les més antigues, que en els seus 100 anys d'història ha repartit la grossa en més de 70 ocasions. I és que el Nadal està a la cantonada. Qüestió de dos mesos mal comptats i els carrers tornaran a estar plens de llums, i les taules plenes de menjar i dolços. I precisament els dolços són els que han cridat l'atenció de Basté en la seva visita d'uns dies per Madrid. Uns dolços que s'ha trobat en una pastisseria de la ciutat, d'una cadena que disposa de més de 21 establiments.
Parlem de Viena Capellanes que, segons es pot llegir en la seva pàgina web, és una "empresa madrilenya amb una dilatada experiència en el món de l'alimentació de qualitat". Una qualitat de la qual no han dubtat fer gal·la a l'hora d'elaborar uns petits pastissos posats dins d'un vas de vidre en honor al Dia de la Hispanitat. Pastissos personalitzats fets per a l'ocasió de tots aquells que vulguin engreixar-se uns quilos en honor a Espanya. La foto que ha deixat a Basté sense paraules ha estat aquesta:
Uns pastissos que semblen fets a base de crema, tot i que també podrien ser de llimona o vainilla, que s'alcen sobre una fina massa de pa de pessic. Encara que el realment potent està en la part del centre, el que es coneix com el farcit. I és que els pastissets destaquen per tenir la bandera d'Espanya: una capa vermella, una altra de groga potent i una altra vermella. Bandera d'Espanya que també apareix en la part superior del pastís en forma de xocolatina. Una xocolatina, per cert, en la que es pot llegir la següent frase: "La unió fa la força".
Tot això rematat amb una mora, color vermell. Encara que, per fer el pastís més autèntic potser es podria haver col·locat un tros de xoriç, que també és vermell. La combinació de dolç amb salat ara es porta molt i està molt de moda. Un pastisset que es ven per gairebé quatre euros. Encara que per als paladars més llaminers, i que es conformen amb poc, també hi ha disponible un enorme pastís el preu del qual és de gairebé 28 euros. Un dia és un dia. Un dolç que no sabem si Jordi Basté ha provat o no. El que sí sabem és que li ha cridat l'atenció. Una imatge val més que mil paraules.