Mai no és bon dia per fer unes declaracions controvertides sobre els assalariats, però encara menys l’1 de maig, Dia del Treballador.
Això ha passat amb Jordi Cruz, reconegut cuiner català, a més de jutge al programa Masterchef (TVE).
Tot va començar amb un article d’El Confidencial, que parlava de la “misèria” de ser becari de prestigiosos professionals com Ferran Adrià o David Muñoz.
Al mateix text, s’hi explica que al restaurant ABaC que té Cruz, al voltant del 50% dels aprenents treballen sense cobrar.
Si això ja havia enfadat no poca gent, molt més les seves posteriors declaracions: "Podria tenir només 12 cuiners contractats i el servei seria excel·lent, però si en puc tenir 20, serà fins i tot millor. Totes dues parts guanyen. És un 'tu em dones les teves mans i jo t'ensenyo".
El cuiner català ho sentencia amb aquesta frase: "Un restaurant Michelin és un negoci que, si tota la gent que hi ha a cuina estigués en plantilla, no seria viable", tot justificant el fet que suposadament alguns treballadors no cobrin.
Les declaracions encara han tingut més crítiques -fins arribar a ser Trending Topic- per una recent notícia sobre Cruz, qui s'hauria comprat, amb la seva xicota, un palauet per valor de tres milions d’euros.