El chef Jordi Cruz ha dit prou. Amb el Twitter que li deu treure fum, ha decidit dir als seus seguidors, durant les últimes hores més aviat detractors, que ja està "cansat de sentir burrades". Unes paraules que arriben poques hores després de la gran polèmica que ha creat a les xarxes parlant dels estudiants en pràctiques.
Tot va començar amb un article d’El Confidencial, que mostrava les condicions precàries de ser becari de cuiners professionals com Ferran Adrià o David Muñoz. Al mateix text, també s'explicava que al restaurant ABaC que té Cruz, al voltant del 50% dels aprenents treballen sense cobrar.
L'article va fer enfadar molta gent, però la gota que va fer vessar el got va ser la posterior declaració del cuiner català: "Podria tenir només 12 cuiners contractats i el servei seria excel·lent, però si en puc tenir 20, serà fins i tot millor. Totes dues parts hi guanyen. És un 'tu em dones les teves mans i jo t'ensenyo'".
Jordi Cruz s'excusa
Ara el popular cuiner ha volgut donar explicacions i ho ha fet en una entrevista a Rac1. El que havia de ser unes preguntes per donar l'oportunitat de defensar-se a Cruz, s'ha acabat convertint en una tertúlia amb opinions molt diverses sobre el tema.
El xef ha declarat que està molt decebut amb tots els insults que ha rebut via Twitter, i que alguns dels comentaris són fins i tot denunciables. Cruz ha desmentit que un 50% de la seva plantilla estigui en pràctiques, i ha explicat que només ho és un 10%.
Pel que fa a tenir alumnes sense cobrar, el cuiner s'ha justificat dient que ell els ofereix allotjament i dietes. Cruz està convençut que aprendre al seu costat és una molt bona oportunitat, encara que sigui sense cobrar.
En referència a la piulada en què s'acusava al cuiner d'haver gastat tres milions d'euros per comprar una casa, ha explicat que no és "incumbència de ningú", però que es tracta d'una compra no a títol personal, sinó d'un futur negoci amb alguns dels seus socis.