Fa temps que Barcelona s'assembla cada vegada menys a Barcelona. Igual com passa a moltes altres capitals europees, si vas per segons quins carrers, pots tenir perfectament la sensació que ets a un carrer qualsevol d'una altra ciutat. La identitat s'està perdent, una identitat que sovint venia donada gràcies a la seva façana, al seu aspecte, a petits comerços únics al món, característics de la capital catalana, història viva que dins les seves parets podien explicar mil i un records i moments plens de nostàlgia. Però cada vegada més, això s'ha acabat. Els locals emblemàtics van tancant de manera massiva. No hi ha dia que no ens despertem amb un establiment històric que tanca la paradeta. I el presentador i periodista de TV3 Jordi Eroles ha dit que ja n'hi ha prou d'aquest color.

eroles
Jordi Eroles / X

El bo del Jordi alça la veu quan alguna cosa li bull per dins, quan sent que ha de parlar clar i català quan al seu voltant hi ha coses que grinyolen, sovint, relacionades amb la llengua, la nostra llengua catalana. I ara no ha estat una excepció. Per què? Perquè s'ha indignat en saber d'una nova i trista notícia, el tancament d'una botiga icònica del centre de Barcelona, a Ciutat Vella, un local que segur que molts heu visitat quan caminant cap a la Plaça Catalunya o la Catedral, des de la Via Laietana, heu ensopegat amb aquesta meravella: Stock Llibres, la llibreria de segona mà on podies trobar llibres seminous o veritables antiguitats, així com llibres rars i curiosos. Una joia pels amants de la lectura i els establiments amb encant.

llibreria0
 
llibreria
 

Com ells pregonen, "Encara que no només trobareu llibres, també venen tota mena d'antiguitat. Al seu interior podràs trobar música, pel·lícules, joguines, postals, i fins i tot articles de col·leccionisme! Una bona opció tant si voleu comprar objectes de segona mà com si voleu vendre'ls"... Però això s'ha acabat. Perquè tanquen, malauradament. Com diu el periodista Marc Piquer, "Stock Llibres tira la tovallola. La llibreria de 2a mà abaixarà la persiana el 29 de juny després de 35 anys. "El canvi que s'ha produït al centre, així com l'augment de les despeses i el lloguer, fan impossible la nostra continuïtat". MALEÏT CANVI". I tan maleït.

Jordi Eroles, fart, ja es veu a venir en què es convertirà. Un futur penós, sense personalitat... i sense català. Segons el periodista, ara al Tot es mou, "La llibreria serà substituïda x una cafeteria x a expats amb cafès a preus prohibitius, amb “brunch” a base d torrades i alvocat; o x un establiment d productes d Maria; o carcasses d mòbil; o qualsevol tonteria q hi pot haver en totes les capitals del món. Això és ara Barcelona", diu amb tot el sarcasme i la pena del món. "Ah, i, evidentment, tot en anglès!", lamenta.

Tant de bo s'equivoqui. El que ja no té remei és, per desgràcia, l'adeu a aquesta icònica llibreria.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!