Jordi González va presentar Mad in Spain com un programa innovador i fresc que abordaria temes d’actualitat des de tots els vessants. Una aposta de Telecinco, seguint el format de l’antic Moros y Cristianos, que aquest cap de setmana ha parlat dels atemptats a Barcelona i Cambrils.
Però l’especial no ha agradat gens. El presentador català i tot el seu equip ha estat durament criticat a les xarxes socials en polititzar clarament el programa. I fins i tot una de les seves col·laboradores, Pilar Rahola, va mostrar la seva indignació en directe.
González va oblidar el seu paper de moderador i va deixar clara la seva opinió des del principi, centrant bona part del programa en criticar fortament l’actitud del conseller d’Interior català en distingir les víctimes catalanes i les espanyoles. I els altres participants del debat van seguir la mateixa tònica.
Alfredo Urdaci sobre las polémicas declaraciones del conseller catalán de Interior: "Yo tengo miedo de este tipo de cosas" #NoTenemosMiedo
— Mad in Spain (@MadInSpainTV) 20 de agosto de 2017
Pilar Rahola va ser l'única en defensar Joaquim Forn, assegurant que de ben segur no ho havia fet amb mala intenció: “Ho ha fet malament, segurament, però simplement pretenia dir que uns són d'aquí i uns altres de fora de Cataluya”.
Davant d’aquesta defensa, González va explotar, escridassant: “Serà un home molt seriós, però Forn no ha tingut respecte i ha polititzat a les víctimes”. Una actitud que el seu programa va seguir durant gran part del programa, per això, en ocupar molt d’espai precisament en criticar el conseller en comptes de seguir explicant com van succeir els atemptats.
Alfredo Urdaci i Jordi González van mostrar-se molt crítics i van protagonitzar una acalorada discussió amb Rahola. Mentre ells cridaven demanant al conseller que demanés perdó, ella va mostrar-se molt enfadada exigint-los que ho demanessin d’igual manera a El País per les seves vinyetes.
“Jo també sóc català i aquí sembles tu l’única afectada”, va arribar a recriminar el presentador a Rahola, qui es va convertir en l’única col·laboradora del debat que va demanar que es deixés de polititzar el programa. Una súplica a la qual van fer cas omís.
De fet, molts usuaris de Twitter també van criticar que ataquessin al portaveu de la Generalitat, Jordi Turull, durant l'entrevista que li van fer. I és que González i molts dels seus col·laboradors van acusar reiteradament els Mossos i la Policia Nacional de no cooperar. I per molt que Turull ho negués, van seguir insistint al llarg de tota la nit.
El programa es va convertir en el tema més comentat a Twitter, rebent una crítica rere una altra: "Telecinco fent un Sálvame especial d'atemptats. Quina poca vergonya!", "Quina vergonya com a periodista i com a català l'actitud de Jordi González. Repugnant, canvio de canal" o "Molt de fàstic veure com s'intenten polititzar unes declaracions sense mala intenció només per una mica més d'audiència". Però aquests són només tres exemples de tot el que es va arribar a dir.
Un programa acusat per molts teleespectadors de polititzar i mostrar una falta de respecte cap a les víctimes, centrant-se en coses que no toquen.