Mad in Spain no se salva ni muntant un gran xou sobre Catalunya. El programa de debat de Telecinco és a punt d'abaixar la persiana. Diumenge que ve plega, i ho fa perquè l'audiència ha quedat molt per sota de la mitjana de la cadena i de les expectatives de la productora catalana La fábrica de la Tele. La taula de debat, que com era d'esperar va barrejar referèndum i atemptats, va convèncer només un 8,3% de l'audiència. Mediaset va veure com fins i tot la seva segona cadena, Cuatro, va superar Telecinco amb les paranoies de Cuarto milenio sobre l'autèntica mort de Lady Di (9,2% de share).

De tot el garbuix de polítics, periodistes, opinions esbiaixades i intervencions esperpèntiques, una de les més sorprenents va ser la del presentador Jordi González. Per segona setmana consecutiva tenia de convidat el conseller de la Presidència de la Generalitat i en presentar-lo, el va advertir que les nits se li farien molt llargues i que dormiria poc. Davant d'aquesta insinuació, un hieràtic Jordi Turull va respondre-li que mai no havia tingut problemes d'insomni. González es corregia afirmant que els problemes de son li vindrien al conseller per l'excés de feina (no per mala consciència). I Turull va acabar dient que de feina en tenia molta però que dormia sense problemes. Alguns catalans que veien el programa van sentir-se decebuts amb González, retreient-li que "es fes el desentès" davant situacions que ell coneix de primera mà per ser català. 

Els espectadors catalans van tenir un altre ensurt: a la franja superior esquerra de les seves pantalles Telecinco hi va sobreimpressionar un compte enrere cap al referèndum. "Falten 26 dies, 23 hores, 26 minuts i 45 segons", tic tac. Semblava per un moment que Mediaset s'afegia al bloc independentista que compta les dècimes de segon que falten per l'1-O. Però era una estratègia de tensió. El programa va convidar els caps de cartell de l'unionisme a Catalunya: Arrimadas, Iceta i Albiol i els va anunciar com si arribés Belén Esteban. Dels independentistes només van convèncer segones o terceres espases. 

Pilar Rahola, Carles Campuzano o Jordi Sànchez sabien que jugaven en camp contrari. Quan Rahola va intentar explicar que la UE no permetria que una economia com la catalana sortís de la Unió, el públic del programa que s'emet des de Madrid va esclatar en una riallada. Tot plegat no va servir perquè Telecinco remuntés la nit dels diumenges. El programa va fer el cant del cigne en la seva penúltima emissió. El més paradoxal és que va ser derrotat per una pel·lícula d'Antena 3 titulada Los mercenarios.