A la tele hi ha programes i programes. No tots són com el 'Bar Malaia', que el van tancar de cop: molts aguanten i tenen la seva història, tot i els múltiples canvis de govern. Durar una temporada en antena ja és tot un èxit, i més si el teu programa és diari. La millor notícia arriba quan renoves amb la cadena per un any més. Però no hi ha satisfacció més gran que tenir el teu format en graella any sí, any també. Hi ha programes consolidats a Espanya: 'Sálvame', 'La Ruleta de la Suerte'... dècada i mitja de tele. O també a Catalunya, amb el Polònia com a màxim exponent de TV3. Però el rècord dels rècords se l'emporta el 'Saber y Ganar' de Jordi Hurtado.

Jordi Hurtado La 2

L'arxireconegut presentador català, originari de Sant Feliu de Llobregat, segueix sempre al peu del canó igual de fresc, igual de jove i sense canviar gens ni mica la seva manera de ser. És el mateix de fa dues dècades i mitja, quan va decidir de la mà de Radio Televisión Española tirar endavant el seu 'Saber y Ganar'. Ràpidament, el format va agradar al teleespectador mitjà i es va instal·lar com un fix a la graella. En el dia d'avui, a escassos mesos d'acabar el 2022, 'Saber y Ganar' i Jordi Hurtado tenen una cosa important a dir. "El verb jubilar no es planteja", recalca el presentador català en una entrevista al portal TVienes.

Jordi Hurtado, de molt jove TVE

Sens dubte, aquesta és una gran notícia per a Catalunya, que continuarà tenint a un dels seus millors presentadors com a màxim representant del programa més veterà de la història d'Espanya, que va tenir la seva estrena en un ja llunyà mes de febrer de 1997. Més de 7.000 capítols amb prop de mig milió de preguntes avalen a Jordi Hurtado per fer amb el seu format el que li doni la real gana. És per això que dona entrevistes com qui regala cafès i s'esplaia a gust davant dels companys de TVienes. "És un honor que et comparin amb la reina Elisabet II. És un personatge històric, fascinant. És un reconeixement a la bona salut i a la vitalitat del programa", desgrana Hurtado.

Els seus inicis

Hurtado, que ha estat premiat recentment al FesTVal de Vitòria, explica com van ser els seus començaments. Ell va debutar al 'Si lo sé, no vengo' l'any 1985, dotze anys abans d'arrencar amb 'Saber y Ganar'. Tanmateix, per arribar a presentar el 'Si Lo Sé, No Vengo', Hurtado va haver de, com tothom, passar per l'experiència del fracàs. Jordi, un presentador com els que ja no queden, va ser rebutjat en un càsting de presentadors per al format 'Los Sabios'. Els directius li van dir que no: ell no es va ensorrar i va guiar la seva carrera cap a la fama. No saben els de 'Los Sabios' el que es van perdre. Sens dubte, no van fer honor al seu nom...