Dilluns 1 de juliol. Arriba la nova llei de la qualitat del pa. Amb mesures com que a partir d'ara, el pa integral haurà de tenir un 100% de farina integral. Al programa Versió RAC1 han volgut copsar l'opinió d'un expert en la matèria. Un polític de nova fornada al que després de sentir-lo parlar, fa la sensació que alguna de les barbaritats que deixa anar haurien d'haver tingut uns quants minuts més de cocció. Josep Bou, portaveu del PP a l'Ajuntament de Barcelona, familiar de forners des de 1957 i amb diverses botigues repartides per Catalunya que preparen 23 especialitats diferents de pa. 

Josep Bou alcaldable PP Barcelona - Efe

Efe

D'entre algunes afirmacions que li ha tret el periodista Marc Serra, en destaca una per damunt de la resta. La que fa referència a un dels productes més nostrats de la gastronomia catalana, el pa amb tomàquet, que per a ell té un origen molt més allunyat: els immigrants murcians dels anys 20: "El pa amb tomàquet el van inventar els murcians. El pa s’assecava i el fregaven amb tomàquet perquè quedés més tou. I així va sorgir. Van ser els murcians". La hipòtesi de Bou, en canvi, no és el que indica la història, descartant-la perquè hi ha referències escrites d’un segle abans als masos de pagès, on ja es fregava el pa ressec de dies enrere amb tomàquet i un bon raig d’oli.

josep bou

@josebouvila

El polític popular també lamenta la poca iniciativa catalana en matèria d'autobombo, per exemple, pel que fa al llibre Guiness dels rècords. Ho compara amb Madrid, "que ens passa la mà per la cara amb idees originals. A Madrid, a la plaça del Sol, van fer el tortell de Reis més gran del món. Es podrien fer aquesta coses aquí, a la plaça Sant Jaume, com la coca de Sant Joan de Guinness". Veurem si prospera o no aquesta mesura impulsada per l'home amb més cognoms catalans de la història recent de la política. De moment, el que podria anar al llibre Guiness és el volum de tuits que genera Bou i que l'esmicolen com si fossin les molletes de pa que se'ls donen als coloms a la Plaça Catalunya:

Després que per Bou, el pa amb tomàquet sigui pantumaca, que tremolin l'escalivada, l'escudella i la crema catalana.