És un dels cuiners de més èxit a les televisions espanyoles. Des que l’any 1991 va fer el salt a TVE, Karlos Arguiñano va adquirir molta notorietat i una alta popularitat entre els seguidors dels programes de cuines. Però els inicis van ser força complicats pel xef basc i ell mateix ha volgut fer públic el seu drama econòmic amb l’audiència de La Sexta.
Al programa de Cristina Pardo, Liarla pardo, Arguiñano relata els maldecaps que va patir fa tot just 30 anys i que gairebé el porten a la ruïna més absoluta. Fins i tot va estar a punt de perdre el restaurant. I tot per culpa d’un deute milionari, que ofegava el seu negoci: “Entonces yo estaba con un pufo terrible en el restaurante y no sabía si me lo iban a quitar”.
La Sexta
Davant l’atenta mirada de la presentadora, el cuiner guipuscoà explica que li va arribar a deure més de 30 milions de pessetes (l’equivalent a 180.000 euros) al venedor de peix a qui li comprava el gènere: “Había pagado a todo el mundo menos a él. A mí me parecía que era quien podía tener menos urgencia en aquel momento”.
Però va sonar la campana i Arguiñano va veure la llum. Gràcies al seu contracte a la televisió, els diners van començar a caure del cel i les seves butxaques, ben plenes. Drama superat: “Pude pagar al pescadero y un crédito de 250 millones de pesetas que pedimos para hacer el hotel. Si no me llega a salir lo de la tele, no hubiese tenido ni el restaurante, ni la escuela, ni la bodega, ni el equipo de motos, ni nada”.
Des d’aleshores, el cuiner basc ha passejat els seus èxits pels platós de TVE, Telecinco i Antena 3, on ja fa nou anys que presenta Karlos Arguiñano en tu cocina i delecta l’audiència, que frisa per tastar el seu plat més “rico, rico, y con fundamento”.