És un dels cuiners de més èxit a les televisions espanyoles. Des que l’any 1991 va fer el salt a TVE, Karlos Arguiñano va adquirir molta notorietat i una alta popularitat entre els seguidors dels programes de cuines. Però els inicis van ser força complicats pel xef basc i ell mateix ha volgut fer públic el seu drama econòmic amb l’audiència de La Sexta.

Antena 3

Al programa de Cristina Pardo, Liarla pardo, Arguiñano relata els maldecaps que va patir fa tot just 30 anys i que gairebé el porten a la ruïna més absoluta. Fins i tot va estar a punt de perdre el restaurant. I tot per culpa d’un deute milionari, que ofegava el seu negoci: “Entonces yo estaba con un pufo terrible en el restaurante y no sabía si me lo iban a quitar”.

La Sexta

Davant l’atenta mirada de la presentadora, el cuiner guipuscoà explica que li va arribar a deure més de 30 milions de pessetes (l’equivalent a 180.000 euros) al venedor de peix a qui li comprava el gènere: “Había pagado a todo el mundo menos a él. A mí me parecía que era quien podía tener menos urgencia en aquel momento”.

Però va sonar la campana i Arguiñano va veure la llum. Gràcies al seu contracte a la televisió, els diners van començar a caure del cel i les seves butxaques, ben plenes. Drama superat: “Pude pagar al pescadero y un crédito de 250 millones de pesetas que pedimos para hacer el hotel. Si no me llega a salir lo de la tele, no hubiese tenido ni el restaurante, ni la escuela, ni la bodega, ni el equipo de motos, ni nada”.

Antena 3

Des d’aleshores, el cuiner basc ha passejat els seus èxits pels platós de TVE, Telecinco i Antena 3, on ja fa nou anys que presenta Karlos Arguiñano en tu cocina i delecta l’audiència, que frisa per tastar el seu plat més “rico, rico, y con fundamento”.