Karlos Arguiñano segueix fent un programa diari de cuina a Antena 3 i publicant un llibre de receptes de cara a Nadal. No se li acaben mai les idees. Aquesta setmana ha reconegut que hi ha una menja deliciosa, una cosa que existeix a totes les neveres, que ell recomana menjar cada dia, malgrat la seva mala premsa. La pregunta de quin és l'únic aliment que menja cada dia de la seva vida té una resposta senzilla i meravellosa: l'ou de gallina. "No creo que no haya un día de mi vida en el que no haya comido huevo. Qué maravilla de alimento. Su precio ha subido, como todo en la vida, pero el huevo de caro no tiene nada". Diuen que no és bo menjar-ne cada dia però ell ha arribat als 76 anys amb salut fent-ho.

ous ferrats
ous ferrats
DL u544637 014
Karlos Arguiñano, GTRES

Des que Ferran Adrià va plegar, el xef més popular torna a ser Karlos Arguiñano. El basc és el cuiner més famós i estimat per amable i per la seva forma d'explicar receptes. Ja fa 35 anys que té un programa diari de cuina, abans a TVE i ara a Antena 3, que acostuma a ser líder d'audiència als migdies. S'emet quan a la majoria de cases s'està preparant el dinar. Va començar a fer tele quan tenia 40 anys, per tant, ara la seva edat és de les que fa patxoca lluir: 76 anys, però ni pensa a jubilar-se.  Segueix al peu del canó, i del fogó. Es manté al capdavant de tots els seus negocis relacionats amb l'hostaleria a Guipúscoa: el restaurant-hotel KA i l'escola d'hostaleria Aiala, tots dos a Zarautz, i les vinyes i el celler K5 a Aia, a uns 20 km. Té una sòcia principal, la seva dona Luisi Ameztoy. I a banda compten amb un exèrcit de set fills, set, col·locats estratègicament a diferents àmbits de l'empresa familiar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FesTVal (@festval_oficial)

Els fills, cinc nois i dues noies, no són gaire coneguts excepte el més mediàticJoseba, el reboster, que es dedica també a fer TV amb un programa de cuina a Euskal Telebista. A banda té dos obradors on fa rebosteria, elabora pastissos, brioixos i postres dolços. És el que més s'assembla al seu pare, per desimboltura al davant dels fogons i de les càmeres, i pel seu físic. Karlos pare i Joseba són molt semblants:

La matriarca és  Luisi Ameztoy, basca de la mateixa edat que el cuiner.  50 anys de casats, set fills, sis biològics, un adoptat, i uns bessons que van morir dos mesos abans de néixer. Una família sòlida com una roca, pencaires. Inspirats per la gran Luisi que només apareixia en alguna foto d'Instagram. Luisi és l'arquetip de la dona que no viu a l'ombra del marit famós sinó que és gran part de la raó de l'èxit del marit famós. L'empenta familiar ve d'ella. Escriu Hola "Con tan solo nueve años, Luisi ya ayudaba a su madre a repartir pescado. “Mi madre tenía una pescadería y rompió aguas allí mismo, fue a la calle Santa Marina y me parió allí”. Cuando cumplió los 15 años, viajó a Francia donde trabajó como au pair primero y limpiadora en un colegio. Con 24 años se casa con Arguiñano. Ella, de Zarautz, él, de Beasain. Ahora es la jefa, la capitana". Una nissaga de poder.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!