Un dels temes més interessants de la Casa Reial últimament és l'anàlisi de la cuina. La gastronomia de la Casa de Sa Majestat El Rei Felip i de Sa Majestat La Reina Letícia és molt clara: dieta mediterrània 100%. Només un dia a l'any -el de Reis- hi ha barra lliure. Els altres 364 dies de l'any, Elionor, Sofia, Letícia i Felip viuen marcats per una autoimposada dieta que no permet els sucres ni els fregits. És sabut que Letícia té predilecció per la vida sana i així ho ha inculcat en el seu marit i les seves dues filles. A Zarzuela tenen xefs i sommeliers, però qui marca el compàs del que es menja i el que no és la Reina d'Espanya.
Letícia és l'única que té potestat per a vetar aliments i marcar dietes i menús. De moment, se sap que ni els panetes de Jaén ni els bunyols de carbassa no són benvinguts a Zarzuela. No tenen el vistiplau de Letícia, que sempre que pot menja amb Felip i Sofia, ja que Elionor està a l'internat de Gal·les acabant 1r de Batxillerat, també amb una dieta molt saludable basada en brots verds. De fet, Letícia marca les tendències en tots els menjars, menys en l'esmorzar de Felip, al qual li deixa via lliure. El rei és un fanàtic d'un esmorzar que es compon de suc de fruites i torrades amb oli d'oliva verge extra. També molt sa. Però penetrem una mica més a la nevera del palau dels Reis...
I és que, després de descobrir que les postres favorites d'Elionor són una poma a seques, avui Mui Kitchen ens revela les postres favorites de la reina Letícia. Òbviament, no són les torrijas madrilenyes ni els pastissos de formatge, sinó que Letícia opta també a les postres per la via mediterrània. Felip ja va dir en el seu moment que a la Casa Reial no entra el sucre. Per això prenen edulcorants com l'eritrol: "A casa utilitzem molt l'eritrol perquè no prenem sucre". Això ho va comentar l'any 2020 en una gelateria de Benidorm, on els monarques van acudir a assaborir un deliciós gelat. Però, per descomptat, era un gelat sense sucres afegits, el qual és "meleta de romer" per a Leti. La dona de Felip VI té als gelats sense sucre les seves postres favorites.
El sucre és molt perillós
Prendre massa sucre és molt perillós. Begudes isotòniques, així com brioixeria industrial o productes lactis amb sucres afegits són molt perillosos pel cos humà i el seu correcte desenvolupament. Ahir escrivíem sobre els perills del tabac i les seves 60.000 morts a l'any. Letícia va oferir un acte en el qual esmentava el tabaquisme com una malaltia. Doncs bé, podríem dir una cosa similar del sucre. Una malaltia de manual si no se sap controlar adequadament. Hi ha molta gent enganxada al sucre i l'aboquen a tot arreu. A partir d'ara, us proposem una cosa des d'EN Blau: sigueu com la reina Letícia. No fumeu i no prengueu sucres afegits. Eviteu, per exemple, posar sucre al cafè o al iogurt. Feu-ho per vosaltres mateixos: la vostra qualitat de vida millorarà molt. Avanti.