El Barça femení està fent història amb majúscules. A la gespa, a les graderies, als lliuraments de premis internacionals i a la premsa de tot el món. El planeta futbol té sempre un ull posat en el club blaugrana, i això comença a reflectir-se en un detall importantíssim: les millores jugadores d'altres equips volen venir i continuar el camí de l'èxit de les Alexia, Aitana, Pina, Mapi i companyia. Tan bones com el nou fitxatge, Lucy Bronze, guanyadora del premi 'The Best' el 2020 i del Premi UEFA a la Millor Jugadora a Europa el 2019. La lateral té 30 anys i ha passat per equips com l'Olympique de Lió (botxí de la final de la Champions) i el Manchester City, el seu darrer club. Vol reptes engrescadors i sap que enlloc com a Barcelona per fer-los realitat. Enorme gestió de Laporta i Markel Zubizarreta, sens dubtes.
La internacional va realitzar la corresponent revisió mèdica dissabte al matí a l'Hospital de Barcelona, i hores més tard va trepitjar les instal·lacions culers amb la seva nova samarreta posada. El tour va ser doble, primer a la Ciutat Esportiva i, finalment, a l'Estadi. El Camp Nou sempre impressiona, buit o ple a vessar com hem vist aquesta temporada animant sense descans l'equip contra el Madrid i el Wolfsburg. La seva immensitat i l'aroma a futbol que es respira allà és el somni de qualsevol esportista. Sentir-lo com a casa teva és només per a privilegiats i privilegiades. La Lucy ja és una de les nostres.
Les imatges compartides pel club i per la pròpia Bronze reflecteixen perfectament l'emoció del moment, el respecte i la il·lusió alhora. Però posats a buscar detalls que connectin amb el seu nou públic, res més emocionant que un vídeo selfie al centre del camp saludant l'afició. Què com ho fa? En català. Arribar i moldre. Un català british, és clar, però ja és molt més que el que han parlat mai alguns dels que es consideren d'aquí. "Hola, Lucy here, in Barcelona. Culers, ja estic aquí! Força Barça!" Comencem bé, Lucy! Endavant i no ho deixis!
Segur que a la plantilla del Barça trobarà bones professores de català i companyes estrangeres que també s'esforcen amb la llengua del país. Per exemple, la suïssa amb arrels croates Ana Crnogorčević, que s'atreveix fins i tot a escriure'l i amb força traça i desimboltura, malgrat no portar més de 18 mesos a Barcelona. Sortosament podrà continuar millorant-lo perquè ha renovat. Una doble gran notícia. El Femení és felicitat.
La temportada vinent promet ser apassionant. I s'ensuma que tornaran a fer grans coses. Dins i fora del terreny de joc, a més a més.