Manu Guix és un dels músics més famosos de Catalunya. És inhabitual que un compositor i pianista de renom acabi sent una celebrity. Manu Guix ho va aconseguir gràcies a Operación triunfo. El programa més vist de la TV a Espanya el va convertir en VIP. Venia de ser un dels integrants d'El musical més petit, grup d'amics que van fer història en els musicals amb èxits com El somni de Mozart al primer TNC, al Teatre Nacional de Catalunya de Flotats. Entre els seus integrants, tres homes han acabat fent TV d'èxit: Àngel Llàcer, Manu Guix i Daniel Anglès. Participen dels programes de TV més vistos (El llop, Eufòria, OT...). En el cas de Manu Guix, forma duet professional amb Llàcer, amics inseparables, cosa que no es pot dir amb Daniel Anglès. Algun dia explicaran què va passar. 

Manu Guix i Àngel Llàcer GTRES

Manu Guix i Àngel Llàcer han fet molta tele junts: des del mític programa City a cegues de City TV al programa Còmics a TV3, passant per la mateixa OT. Expliquen que Manu Guix era professor de música del talent show i un dia que Llàcer el va acompanyar a la feina va convèncer Gestmusic per fitxar-lo com a professor d'interpretació. Des d'aleshores no han deixat de sortir a la TV. Llàcer presentant i Manu al piano. També han creat els millors musicals junts, des d'aquell llunyà Somni de Mozart a èxits en català com El petit príncepQuè! a èxits en castellà com La jaula de las locas o ara Cantando bajo la lluvia. Presentant aquest últim a Madrid, Manu Guix s'ha empassat l'entrevista capciosa del diari El Mundo, que sempre que entrevista catalans, com Jose Corbacho, els fa caure en el parany de la pregunta anti-indepe: "Estás de gira con tu disco 'Moments'. ¿Cantar en catalán no te limita el público?".

Manu Guix GTRES

Manu Guix, gat vell amb la premsa després de concedir 200 mil entrevistes, respon de manera meravellosa: "La verdad es que nunca pienso en cantar de una manera empresarial. Canto en catalán porque es como yo me comunico. Es mi lengua materna. No creo en las limitaciones idiomáticas. Hay grupos en España que han conseguido triunfar masivamente cantando en inglés, como era Dover. ¿Pues por qué no podría hacerlo yo cantando en catalán?". Al diari unionista li costa entendre què és la llengua materna o que cantar en català no és per fer més o menys negoci. En realitat Manu Guix podria haver contestat "Canto en catalàn porque me da la gana " i seria el mateix.

Al Manu Guix també li pregunten, cosa rara, pel procés: "Ahora entre los partidos independentistas no hay mucho entendimiento. ¿Qué consecuencias puede tener?" i el cantant respon com li surt, sense donar peixet que l'acusin de ser indepe o unionista: "¿Para el procés? No, yo no tengo ni idea. No entiendo de política, es más, no me importa lo más mínimo. Yo apuesto porque nos entendamos todos de una vez y dejemos las diferencias a un lado". No l'enxamparan amb un titular anti-indepe. Ben tocat.