Hem vist centenars de plats a 'Cuines', ens atreviríem a dir que milers. Canelons de l'àvia, potatges de porc, llobarro a la planxa, espaterrants xips de moniato... i arrossos per donar i per vendre. Però el que ha fet avui Marc Ribas, àlies 'El Madelman del Mediterrani', és per xupar-se els dits Un plat senzillet, boníssim -com ell- i molt melós. El redactor que firma aquesta peça ha començat a salivar quan Ribas ha acabat el seu arròs amb botifarra i trompetes de la mort. Aquesta nit l'imitarem tots, encara que el plat no ens sortirà ni la meitat de bé.

Cuines - TV3

La qüestió és que el plat per si mateix ha delectat a molts, no només pels seus ingredients i la seva pompositat en l'emplatat, sinó pels sons de l'amo de "La Brutal" cada vegada que observava el seu gustós platarro. Ribas, que s'encanta a càmera, flipava ell mateix amb la recepta, i és que és segurament de les més bones que ha fet en els seus centenars i centenars de programes que porta a la seva esquena.

Sons orgàsmics

El moment de l'emplatat i del tast és on més es llueix el Madelman. El presentador de 'Cuines' ha mostrat com havia quedat l'arròs a tots els seus televidents i, per acabar-ho d'adobar, li ha donat un toc molt picant. Bé, un o alguns: primer ha tret el bric on havia fet la maionesa -la recepta del plat la podeu veure en el següent apartat- i l'ha sacsejat d'una manera molt peculiar mentre emetia una espècie d'orgasme. Es notava com de bé li estava quedant l'arròs perquè li estava donant un toc molt hot: puntets d'allioli per a rematar. Encara que les onomatopeies orgàsmiques no es quedaven aquí. Després de treure el mòbil per fer una foto a l'arròs més bo que es recorda de 'Cuines', Ribas es disposava a degustar el plat. És el seu moment estrella, encara que aquesta vegada amb moment clímax inclòs: "ouououou, el socarradet; mira això, mira això... ufff". Semblava una altra cosa, cal dir-ho... Alguna cosa molt +18. Molt hot. Molt clímax. Molt Marc Ribas. Molt... brutaaaaal. Els seus 300.000 teleespectadors de mitjana s'ho han passat pipa avui.

La recepta

Recomanem mirar el capítol a la carta perquè sempre s'entén millor visualment que per escrit, però us resumim la llaminera recepta, pas a pas:

1) Bullir 1 litre de brou de porc a foc lent. Mentre s'escalfa, netegem 20 grams de trompetes de la mort seques deixant-les en remull en un bol amb aigua.

2) Tallem a rodanxes grans dues botifarres de porc crues mantenint un budell. Tallem a daus petits un terç de botifarra negra i li traiem la pell.

3) Posem una paella al foc amb una mica d'OOVE i marquem les botifarres. Mentrestant, pelem i laminem un grill d'all.

4) Quan les botifarres estiguin mig cuites, afegim a la paella el grill d'all i el sofregim una mica.

5) Pesem 350 grams d'arròs bomba de Pals, l'incorporem a la paella amb una mica de safrà i el removem. Alhora, ho salpebrem tot.

6) Afegim les trompetes de la mort netes i unes gotes de vi ranci.

7) Aboquem el brou ja calent i el distribuïm bé per la paella. El coem a foc mig durant 14 minuts.

8) Mentre l'arròs es cou, fem un allioli amb un ou, sal, pebre, un grill d'all pelat, suc de llima i la seva ratlladura. També li afegim unes fulles de julivert. Ho emulsionem tot amb OOVE fins a tenir una textura densa. Reservem l'allioli en un biberó.

9) Quan hagin passat els 14 minuts de cocció de l'arròs, cobrim la paella amb un drap sec i el deixem reposant durant 4 minuts més.

10) Afegim més OOVE, diferents punts d'allioli, una mica de farigola fresca i del camp i ja el podem servir.