Hem vist centenars de plats a 'Cuines', ens atreviríem a dir que milers. Canelons de l'àvia, potatges de porc, llobarro a la planxa, espaterrants xips de moniato... i arrossos per donar i per vendre. Però el que ha fet avui Marc Ribas, àlies 'El Madelman del Mediterrani', és per xupar-se els dits Un plat senzillet, boníssim -com ell- i molt melós. El redactor que firma aquesta peça ha començat a salivar quan Ribas ha acabat el seu arròs amb botifarra i trompetes de la mort. Aquesta nit l'imitarem tots, encara que el plat no ens sortirà ni la meitat de bé.
La qüestió és que el plat per si mateix ha delectat a molts, no només pels seus ingredients i la seva pompositat en l'emplatat, sinó pels sons de l'amo de "La Brutal" cada vegada que observava el seu gustós platarro. Ribas, que s'encanta a càmera, flipava ell mateix amb la recepta, i és que és segurament de les més bones que ha fet en els seus centenars i centenars de programes que porta a la seva esquena.
Sons orgàsmics
El moment de l'emplatat i del tast és on més es llueix el Madelman. El presentador de 'Cuines' ha mostrat com havia quedat l'arròs a tots els seus televidents i, per acabar-ho d'adobar, li ha donat un toc molt picant. Bé, un o alguns: primer ha tret el bric on havia fet la maionesa -la recepta del plat la podeu veure en el següent apartat- i l'ha sacsejat d'una manera molt peculiar mentre emetia una espècie d'orgasme. Es notava com de bé li estava quedant l'arròs perquè li estava donant un toc molt hot: puntets d'allioli per a rematar. Encara que les onomatopeies orgàsmiques no es quedaven aquí. Després de treure el mòbil per fer una foto a l'arròs més bo que es recorda de 'Cuines', Ribas es disposava a degustar el plat. És el seu moment estrella, encara que aquesta vegada amb moment clímax inclòs: "ouououou, el socarradet; mira això, mira això... ufff". Semblava una altra cosa, cal dir-ho... Alguna cosa molt +18. Molt hot. Molt clímax. Molt Marc Ribas. Molt... brutaaaaal. Els seus 300.000 teleespectadors de mitjana s'ho han passat pipa avui.
La recepta
Recomanem mirar el capítol a la carta perquè sempre s'entén millor visualment que per escrit, però us resumim la llaminera recepta, pas a pas:
1) Bullir 1 litre de brou de porc a foc lent. Mentre s'escalfa, netegem 20 grams de trompetes de la mort seques deixant-les en remull en un bol amb aigua.
2) Tallem a rodanxes grans dues botifarres de porc crues mantenint un budell. Tallem a daus petits un terç de botifarra negra i li traiem la pell.
3) Posem una paella al foc amb una mica d'OOVE i marquem les botifarres. Mentrestant, pelem i laminem un grill d'all.
4) Quan les botifarres estiguin mig cuites, afegim a la paella el grill d'all i el sofregim una mica.
5) Pesem 350 grams d'arròs bomba de Pals, l'incorporem a la paella amb una mica de safrà i el removem. Alhora, ho salpebrem tot.
6) Afegim les trompetes de la mort netes i unes gotes de vi ranci.
7) Aboquem el brou ja calent i el distribuïm bé per la paella. El coem a foc mig durant 14 minuts.
8) Mentre l'arròs es cou, fem un allioli amb un ou, sal, pebre, un grill d'all pelat, suc de llima i la seva ratlladura. També li afegim unes fulles de julivert. Ho emulsionem tot amb OOVE fins a tenir una textura densa. Reservem l'allioli en un biberó.
9) Quan hagin passat els 14 minuts de cocció de l'arròs, cobrim la paella amb un drap sec i el deixem reposant durant 4 minuts més.
10) Afegim més OOVE, diferents punts d'allioli, una mica de farigola fresca i del camp i ja el podem servir.