La graella televisiva de TV3 té molts presentadors icònics que estem acostumats a veure cada dia. En els TN ho podem veure a Toni Cruanyes, a Francesc Mauri, Tomàs Molina, a Crims també veiem en Carles Porta, rostres més joves com Miki Núñez o el fitxatge de Laura Escanes... Cadascú té el seu rol i pel que fa a en l'àmbit de la gastronomia, tots i totes algun cop hem vist Joc de Cartes, el concurs per excel·lència que s'ha convertit en la guia de restaurants de molts catalans. Veure que en Marc Ribas i el seu equip busquen el millor restaurant de la teva zona sempre fa enganxar-te a mirar el programa i així descobrir nous establiments o, d'altra banda, descartar-ne d'altres. Un programa que ha anat adquirint més i més competitivitat entre els concursants, els quals tots tenen el mateix objectiu: convertir-se en el millor.
En les primeres temporades del format, no hi destacava tant ni la competició ni l'estratègia i hi vam poder veure molta més objectivitat per part de tots ells. Ara bé, a mesura que el programa s'anava emetent, amb el temps hem pogut anar comprovant que el concurs anava adquirint més i més rivalitat i que, la majoria dels concursants, tenien els ganivets ben afilats a l'hora de puntuar. Cada vegada és més difícil que els teus companys et fiquin bona nota, però, sens dubte, si hi ha una puntuació que tensiona i que a més, té molt més valor entre el públic i els concursants, la puntuació d'en Marc Ribas. Després de vuit temporades, les xarxes de 3Cat han aconseguit gravar el darrere de càmeres que els espectadors mai podem veure i analitzar de prop: com vota en Marc Ribas?
El mateix presentador ha volgut explicar-ho clarament a tots els seguidors del programa. Ho ha fet amb la màxima sinceritat possible, i ensenyant per primer cop el seu criteri: "Normalment, acostumo a ser generós quan voto, i voto una miqueta per sobre del que votaria, perquè, entre les càmeres, la pressió, els nervis..." Un gest molt amable per part del presentador, ja que, a part de conduir el programa, també és cuiner i es coneix el funcionament dels fogons en un restaurant de memòria. "Ara toca votar, una cosa que els encanta als de producció és quan hi ha canvis de nota, o quan poso el Plat Estrella, perquè pot ser que s'alterin els resultats" explica amb neguit abans de votar. No ens enganyem, no hi ha res millor que hi hagi diversitat en les puntuacions i una mica de debat a l'hora de justificar-les. En Marc Ribas, concretament té aquest criteri, bàsic i senzill:
Així és com el Marc Ribas decideix les votacions en un programa de #JocdeCartes3Cat ✍🏻
— 3Cat (@som3cat) February 5, 2025
Els seus raonaments, al descobert. pic.twitter.com/cBE8ZfxIdS
Ja coneixeu els cinc aspectes que han de valorar els concursants i també en Marc, aquests són: l'espai, la cuina, el menjar, el servei i el preu. Alguns d'aquests són més polèmics que d'altres. En Marc Ribas els detalla tots, però, diu això sobre alguns dels quals sempre es fa debat: "El menjar no té més, que és bo o no és bo, està ben executat, està ben presentat... El servei, he estat bé o no he estat bé? M'he sentit com a casa o he estat incòmode? Bàsicament, seria això, i el preu, si és un preu just o no" Explicat amb la tranquil·litat d'en Marc Ribas, sembla que el procés de votar fos un moment ràpid, senzill i pacífic, però tots els espectadors sabem que és la part que més tensiona i fa ficar nerviosos als concursants. Tot i això, no ho podem evitar, és el millor moment del programa.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!