Des de fa vuit anys, el Marc Ribas és una de les bèsties comunicatives més importants que tenim a casa nostra. Qualitat que comparteix amb el fet de ser un xef brutal, preocupat per la cuina de casa, i fart de veure com perdem el nord per les coses de fora, en una Catalunya que vol preservar des dels seus fogons: "Vull intentar mostrar la cuina catalana, aquí i fora, com una cuina potent, moderna, divertida, sofisticada, suculenta, delicada" tal i com es fa amb la de fora. Troba a faltar aquí "tradició. Tothom persegueix cheese cake i jo proposaria un pastís de formatge. defenso la cuina catalana al territori i al sector primari. Hem de cuidar i preservar el nostre paisatge, ramaders, pescadors..., si sempre ens anem a buscar alvocat o nosequè de noseon, no sé què passarà".
El presentador de Joc de cartes ha visitat L'eclipsi de TV3 i Catalunya Ràdio, converses delicioses amb el Roger Escapa, i d'allà n'han sortit algunes intimitats sensacionals al voltant de la vida d'aquest apassionat pels peus de porc i les anxoves. Per exemple, s'ha emocionat quan el programa li ha palplantat al davant una canya de pescar. Però no una canya de pescar qualsevol, sinó la que ell i el seu pare feien servir quan era petit, quan preferia passar-se les hores lliures anant a pescar a alguna caleta de Tossa de Mar en lloc de sortir de festa i emborratxar-se: "Jo era el rei del pop... Tiro la canya molt bé, des de petit. M'ha anat bé sempre, sempre he pescat", diu sorneguer, parlant de peixos i del que no són peixos.
En aquest sentit, ha fet alguna sucosa confessió quan a la part final de l'entrevista, han jugat al joc de la jenga, aquell on has d'anar traient peces de fusta d'una columna sense que aquesta caigui. Cada peça hi duia una pregunta, i en un moment donat treu una que diu "Has tingut mai relacions sexuals en una cuina?", i respon un "Sí", rotund que no deixa lloc a dubtes. Escapa vol saber més i Ribas li especifica que "la setmana passada... preliminars". "Com és la cuina de casa teva?", i el xef reconeix que "oberta"... "La relació també?", vol saber el Roger. "No"... "Has vist? He tret dos titulars: cuina oberta i relació tancada".
La parella del Marc no sabem si està acostumada a que els fans i les fans reaccionin com ho fan quan el veuen o se'l troben pel carrer. I és que sovint, els espectadors actuen amb total impunitat, passant-se tres pobles i prenent-se unes confiances que no deixen de sorprendre el presentador. Un Ribas que reconeix que sovint, quan el veuen pel carrer, molts i moltes es creuen amb la potestat de tocar-li qualsevol part del cos. "La fama no em fa nosa quan es té en compte que soc un ésser humà. Per nervis, incapacitat o sorpresa, et trobes que de vegades, quan la gent t'atura pel carrer, et toquen". I li toquen i li han tocat de tot: "A mi m'ho han tocat pràcticament tot menys els meus genitals. El cul, els braços, l'esquena, la cara, la barba... Fotre'm mà al paquet, de moment no"... Tot arribarà.
Ho explica un Marc que reconeix que als seus inicis al Cuines "em tapaven els braços", però no pels tatuatges, sinó pels músculs. "Sortia sempre amb camisa perquè era massa musculós, per no espantar. I la barba me la van retallar, la duia molt llarga. Tampoc em deixaven pelar tant del costat, em van 'suavitzar' una mica". Marc Ribas, meravellós, ens encanta la seva imatge, la seva cuina i tot el que explica. Com ell diria, "brutal".
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!