Els dimecres porten bona sort al xef Marc Ribas: el seu exitós Cuines de TV3 lidera cada sobretaula, estrena de Pop up xef a la nit i presenta una nova marca de gelats. Els sabors no són els convencionals. Hi ha gelat de tronc de Nadal, de torró de Sant Esteve, de Tortell de reis i de Dotze campanades. Misteriós i suggerent. S'hi utilitzen productes frescos, de temporada, característics de cada regió. Gelats de Territori són d'elaboració artesanal.
Gelats de Marc Ribas
Marc Ribas té temps de gelats entre rodatges de TV3 i tornar a obrir per la post-pandèmia el restaurant Panot de Gràcia, a l'Hotel Casa Fuster. Ribas té molta relació amb Tossa de Mar, el millor poble de la Costa Brava i ara fa gelats amb productes de la zona: mel Arbussé, xocolata Jolong, cruixent de farigola i nata. Tots ells relacionats amb la vila de la Costa Brava. La mel s'extreu del massís de Cadiretes des de l'època medieval. La xocolata és Jolonch, un producte artesanal a la pedra, a Agramunt però vinculat al municipi on estiuejaven els seus propietaris.
Marc Ribas
Al 2018 es va crear diversos sabors: Gelat de Tossa de Mar, de Poma de la Vall del Lord i Gingebre o el de taronja i xocolata de les Terres de l’Ebre. O el Bandoler fet amb les galetes típiques de Sant Hilari Sacalm i licor de ratafia. El 2019 van guanyar el premi a la innovació amb el gelat Xuixo de Girona. Ara el xef més mediàtic de Catalunya presenta Gelats de Nadal, originals i solidaris. Un percentatge dels beneficis aniran a l’Hospital Clínic, per la investigació de la Covid.
Marc Ribas en la presentació
La intenció és enviar un pack de gelats als EUA on passa el confinament la catalana més famosa del món: Rosalía. El seu gelat favorit és de pera i formatge. Marc Ribas vol fer-lo i posar-li de nom la paraula favorita de Rosalía: Eixelebrat. Marc Ribas, Rosalía i gelat de xuixo. Tres delícies.