Culturista antany, cuiner ara. Marc Ribas s'ha obert com mai aquest cap de setmana a 'El Suplement de Catalunya Ràdio'. El famós i reputat xef de 'Cuines' i 'Joc de Cartes' no para quiet: tothom parla d'ell i no paren de parar-lo pel carrer. Tal i com ell reconeix, la seva vida va fer un gir fa 7 anys i ja no ha tornat a ser el d'abans. "Fa 7 anys que la meva va canviar i ja no puc fer vida normal. M'aturen molt pel carrer i no sempre m'agrada. Tots tenim un mal dia", explicava el presentador de TV3 als micròfons de la ràdio pública. Ara, gairebé set anys després d'entrar a treballar a TV3 i esdevenir una de les figures més reconegudes i ben valorades de l'star system català, Ribas segueix progressant exponencialment.
A l'entrevista amb Roger Escapa, Ribas -més conegut com 'El Madelman de la Mediterrània'- ha parlat molt del món de la cuina i molt d'ell. Gastronòmicament, ha posat de volta i mitja a Barcelona, amb referències implícites a Ada Colau i la seva nefasta gestió. L'alcaldessa de la capital de Catalunya no ha posat les coses fàcils als restaurants catalans i això ho ha copsat des de fa temps Marc Ribas, que es desfeia en elogis amb Madrid. La capital espanyola porta temps sent puntera i referència culinàriament, però sembla que els catalans no ens n'adonem fins que ens ho diu el nostre Marc. "Barcelona s'ha mort a nivell gastronòmic. No s'ha afavorit a nivell polític. No hi ha facilitats com sí que hi són a Madrid. Ens han passat la mà per la cara", subratllava. Com diu ell: brutal.
🔊 MARC RIBAS: "Barcelona està morta gastronòmicament"
— El suplement (@elsuplement) November 6, 2022
👉 L'entrevista: https://t.co/AAJaO2zubb pic.twitter.com/rpenRlOyMI
"Només funcionem els divendres i els dissabtes"
Mentre a Madrid pots anar inclús un dimarts o un dimecres que et trobaràs tots els restaurants plens a vessar, a Barcelona, segons Ribas, "la gastronomia ha mort". "Aquí els restaurants només funcionen divendres i dissabtes. Ve una època molt dura. Tornarem a anar al bar i deixarem d'anar al restaurant", explicava el xef, trist. I té tota la raó: mítics restaurants barcelonins ja no són el que eren abans, molts han hagut de tancar i altres no han sigut respectats per l'Ajuntament, posant-los-hi les coses molt difícils. Ara les referències estan a la capital d'Espanya: 'El Brillante' per a menjar un bon entrepà de calamars; 'Casa Botín', el restaurant més antic del món; 'Taberna Pedraza', per a engolir un xuletó de vaca vella madurada... Per sort, aquí encara ens queden els d'en Marc Ribas. S'ha d'anar sí o sí a 'La Taverna del Ciri' a Terrassa i a 'La Brutal' a Girona.
El seu primer gintònic
La societat d'avui dia fot una mica de pena. Xavals fumant amb 12 anys, nenets bevent als 11, quitxalla drogant-se als 16... Tots hauríem de fer com en Marc: és un nini. Però un nini dels bons: ni drogues, ni alcohol. Mai s'ha fotut una clenxa ni res similar. És més, li fan por, tal i com narrava ahir a Catalunya Ràdio: "No m'agrada la cocaïna, ni m'han interessat mai les drogues. Mentre jo m'estava menjant el meu tupper, al meu costat es fotien cocaïna". Fort.
L'alcohol tampoc és amic seu. De fet, la seva primera copa, el seu primer gintònic, va ser als 35 anys. Ben fet, Marc. Un tio sa, guapo, fort i amb gust. El nou George Clooney català. Llàstima que Colau no el promocioni. Esperem que no se n'hagi d'anar a Madrid. Et volem aquí, Marc, que la Colau no faci pirar-te-les fora. Aguanta, sigues fort.
🔊 MARC RIBAS: "Quan era porter de discoteca a la Zona Hermètica, es fotien cocaïna al meu costat mentre em menjava el tàper"
— El suplement (@elsuplement) November 6, 2022
👉 L'entrevista: https://t.co/AAJaO2zubb pic.twitter.com/ZoDLQCNFhs