Aquesta nit 'Joc de Cartestanca la seva temporada estiuenca. Ho farà amb un capítol que promet, en el que cercaran la millor cuina amb gust de mar en una batalla gastronòmica entre veïns i rivals: Cadaqués contra Roses. La proposta fa salivar, tot i que com sempre els espectadors estaran pendents d'altres factors que provoquen polèmica a les xarxes socials. Situacions com l'ús del català (o la seva desaparició), l'espanyolització o no de TV3 o el tarannà particular i de vegades repulsiu d'alguns participants. És una tómbola, i a la tómbola, ja se sap: sempre toca.

Aixequi o no aixequi polseguera, segur que torna a marcar una dada fantàstica per a TV3, una tradició tan arrelada com veure Marc Ribas desfer-se cruspint-se una gamba vermella o, en d'altres casos, una croqueta o uns peus de porc com Déu mana. El 'Joc de Cartes' va com un tro, i a Sant Joan Despí ho saben. No el poden deixar escapar, ni a en Marc ni al format. Per això el xef més famós de la pública acaba de fer un anunci que ha sorprès els espectadors. I positivament, que quedi clar. 

Marc Ribas a 'Joc de Cartes estiu' 2021 / TV3

Marc Ribas, expert sobre croquetes a 'Joc de Cartes' / TV3

"El 29 de setembre comencem nova temporada". Ribas, que ha deixat enrere les vacances i s'ha posat a treballar en el seu restaurant 'La Taverna del Ciri' a Terrassa, ha deixat anar aquesta novetat durant un dels seus directes a les xarxes socials. Una xerrada plena de conyes, convidant els espectadors a seguir aquest capítol "brutal" i fent bullir l'olla del que ja s'està coent a la productora DLO Magnolia. L'equip treballa sense descans triant els participants d'una temporada que s'allargarà fins a final d'any, recorrent Catalunya, els seus sabors inconfusibles, els seus personatges i alguna que altra sorpresa no tan agradable. La propera setmana veurem el capítol que recopila els millors moments de l'estiu, i farà una petita aturada fins a l'últim dimecres de setembre, el dia D per a 'Joc de Cartes'.

Per què aquesta espera? Segons ha pogut saber EN Blau, a banda de completar els càstings, els guions i els enregistraments (una feinada), s'han d'enllestir algunes de les novetats del concurs. Per exemple, la introducció d'una nova categoria que comptarà per a la valoració final: l'oferta de vins. Un element imprescindible per a molts comensals i aficionats a la gastronomia, a banda d'una gran promoció per a un producte importantíssim de l'economia catalana. També hem pogut saber que, aprofitant la capitalitat mundial de Barcelona en l'alimentació sostenible, preparen una entrega dedicada als restaurants que respecten aquesta filosofia. Hi ha feina, vaja.

Marc Ribas a 'La Taverna del Ciri' parlant sobre el futur de 'Joc de Cartes' a TV3 / @madxef

El que és sostenible, sense cap mena de dubtes, és aquest programa. Els seus fidels, malgrat les diferències d'opinió, són una munió. Alguna cosa bona en tindrà, oi? Doncs això.