El destí va voler que Marc Ribas, el 'Joc de Cartes' i TV3 celebressin el seu primer premi Ondas amb un episodi que passarà a la història. No només per entretingut i divertit, també per haver trobat un d'aquells restaurants i xefs que, d'aquí un temps, segur que reben premis i distincions per la seva creativitat, concepte i execució. Davant dels ulls dels espectadors, molts com sempre tot i competir amb la ressaca d'una semifinal del mundial de futbol (22'5% de quota), van passar coses màgiques. Al·lucinants. Es tractava sobre postres a Barcelona, i vaja que sí, que vam trobar postres d'una altra galàxia. Però no només això: la resta del menjar estava a l'altura, a banda d'un espai en el que ningú diria que hi ha un restaurant. Encara estava, com si diguéssim, en obres. I de fet Ribas i la resta de concursants van ser els primers d'estrenar-lo. Van quedar en shock.
Potser hi ha part de la família de fidels que segueixen el concurs que valorin d'altres elements clàssics del 'Joc de Cartes', com les baralles, la mala maror o els locals que presenten deficiències i brutícia. Però també hi ha una munió d'espectadors que s'ho miren amb interès per trobar propostes interessants. Doncs bé, com va assegurar fa dies en Marc, l'establiment en el que van fer l'últim àpat va trencar tots els esquemes. Un dels més especials dels 387 que han passat pel programa. Apuntin ja el nom i vagin trucant si són sibarites i amb ganes de marxa, Comida Codac. Es petarà.
El Comida Codac, un restaurant increïble en un espai que sembla una piscina o un escenari de 'Crims'
Aquest lloc tan particular és a l'Eixample, prop de l'antiga presó Modelo. Si passen per davant, parin atenció perquè passa desapercebut. De fet, quan entres a la casa que acaba de crear el jove cuiner Miquel Coulibaly, t'has de pessigar per assimilar que allà podràs dinar. "On collons m'has portat?", deia un dels seus rivals només posar-hi un peu. Tothom li veu semblances amb espais anticulinaris, de fet: des d'una piscina a una sala d'hospital, des d'un casal de gent gran a un escenari de 'Crims'. Després, però, et sorprenen amb una carta com aquesta. La xarxa, als seus peus.
Les cares de Marc Ribas i els concursants ho diuen tot: havien trobat una proposta única
Per no tenir, l'establiment no tenia ni fogons, ni pica, ni els elements més bàsics del 99'5% de les cuines. Però tot i així les mans d'en Miquel creaven petites joies gastronòmiques. Un festival per als paladars dels afortunats participants de 'Joc de Cartes', les cares ho deien tot. Fins i tot amb paraules: els rivals sabien que no jugaven en la mateixa divisió, però era tan bo i oferia tan bones vibracions que no es va convertir en un element de divisió, com ha pogut passar en d'altres ocasions. Tot bufava a favor. I amb les postres va haver-hi èxtasi. Aquesta ganyota de la propietària de l'Ugot no és de fàstic, és tot el contrari. Va guanyar amb comoditat, clar.
Ribas no mentia: serà la millor temporada de 'Joc de Cartes'. I cada setmana ho demostra.