Marc Ribas no s'atura. Quan sembla que baixa una mica la seva activitat és que té alguna cosa entre mans que no es veu, però que s'està cuinant. El xef és a punt d'obrir un local d'hamburgueses a Girona sense deixar de banda 'La Taverna del Ciri' a Terrassa, mentre que atén el seu programa diari a TV3, el 'Cuines'. Tota una institució a la tele pública amb més de 1.000 emissions amb ell al capdavant. L'altre programa estrella d'en Marc és el concurs 'Joc de Cartes', que va acabar la cinquena temporada el passat mes de desembre. Aquest és l'únic potencial moment de descans del que en gaudeix, però no s'ho creguin gaire: la seva agenda sempre està atapeïda. Un no parar.
Això sí, el cuiner mai no deixa d'atendre els seus 125.000 seguidors a la plataforma Instagram, amb els que interactua sovint. Això és innegociable. Aquest canal serveix per satisfer la curiositat dels fans, ensenyar algunes intimitats que no es poden veure per TV3 i fer bullir l'olla amb els seus projectes. Avui en Marc ha sorprès tothom durant un directe quan faltaven pocs minuts per començar un dels enregistraments del 'Cuines'. Un de molt diferent, perquè el feien fora de casa. No gaire lluny geogràficament, però les sensacions eren tan diferents que semblava un altre planeta. Atenció perquè, durant uns dies, no tornaran a veure el clàssic escenari del programa de receptes de Ribas.
L'estudi de l'espai s'ha instal·lat en una localitat veïna com Sant Just Desvern, a la nau d'una empresa dedicada als serveis de refrigeració i a aquest tipus de maquinària. I quina nau: preparadíssima per fer un programa com el 'Cuines' o, si escau, tot un 'Masterchef'. Espais diàfans gegants, múltiples possibilitats i el que més il·lusió fa en Marc: una segona cuina impressionant. Aquí és on es preparen les elaboracions dels plats que després el xef acaba davant dels espectadors, i que gairebé és més important que la primera. La nova ubicació és esplèndida, sobretot si ets cuiner i has d'anar a tota pressa per complir amb els ritmes televisius. Ritmes que, per d'altra banda, fluctuen molt: tot pot anar molt lentament mentre els tècnics deixen tot a punt per començar a gravar, i de cop i volta l'activitat esdevé frenètica per intentar complir amb el pla de rodatge. Perquè darrera del 'Cuines' i d'aquesta mena de programes, que semblen més o menys senzills, hi ha una feinada terrible i un calendari molt ajustat: es graven diversos capítols en cada jornada.
Mentre en Marc ens ensenyava càmeres, personal i l'esmentada segona unitat de la cuina, ha tingut temps de respondre d'altres qüestions als seus seguidors. Un d'ells li ha fet la pregunta que volen saber tots els fidels del 'Joc de Cartes', que si atenem a les sensacionals dades d'audiència que aconsegueix en cada emissió, són una gentada. La qüestió: quan comença el concurs? L'estrena televisiva encara haurà d'esperar uns mesos, fins l'agost amb l'edició d'estiu. Però després vindrà la temporada regular, i per tant hi ha molta feina. Tanta que la productora DLO Magnolia ja s'està posant en marxa, perquè resta un mes per començar tot el procés del programa: la recerca, centenars de trucades, els càstings, els guions, els rodatges i l'edició. El toc d'inici, aquest mes de març.
Que en Marc agafi forces, que les necessitarà. Ara bé, sabem que s'alimenta de forma excepcional, o sigui que no patirem. Desitjant veure noves aventures, de gastronòmiques i d'altres tipus, a 'Joc de Cartes'.