"Ja ve el temps de menjar castanyes, la castanyera, la castanyera...", així resa la cançó de La Castanyera, una de les millors festes de Catalunya. La nostra terra és especial perquè aquí celebrem una festa pròpia i no un Halloween que no deixa de ser un invent dels EUA perquè gastem diners en disfresses de por. Castanyes, moniatos, castenyeres i, sí, no ens oblidem dels panellets. De pinyons, de coco, d'ametlles, de mango... del sabor que tu vulguis. Però els més bons de Catalunya els fa el millor xef de Catalunya, que a més, ara té un Premio Ondas. Aquest és ni més ni menys que Marc Ribas, més conegut com el Madelman de la Mediterrània. El presentador de 'Cuines' ha fet avui uns panellets amb dues convidades molt especials.

No és la primera vegada que surten a la televisió a cuinar amb ell, però la Ona i la Sira han enamorat als segur que més de 300.000 televidents que han vist el programa d'avui en directe. Situat després del telenotícies, el 'Cuines' és un èxit sempre, però més quan ho presenta en Marc Ribas. Ell sap coquetejar amb la càmera i més si té una companyia com la d'avui, molt agradable. Han sigut les seves filles les que s'han dedicat a fer panellets amb ell. Els han fet molt gourmet, molt bons. Deliciosos, suculents, llaminers... d'aquells que se't fa la boca aigua. Uns eren els típics, de pinyons; els altres, menys coneguts, de codony. Nyam-nyam, bon profit.

Marc Ribas, fent la massa dels panellets amb l'Ona, la seva filla TV3

Inspirats en la iaia

La neneta del Marc és super cuqui. Fa contínues referències a la matriarca de la família, a la iaia, a la mama del Marc. Ella també és una molt bona cuinera i fa els millors panellets. En Marc ha après a cuinar, en gran part per l'amor de la seva mare i això ens posa la pell de gallina. Què maco tot plegat... Com pot ser tant perfecte Ribas? Xef brutal, pare espaterrant, fill joiós... Ho té tot. I ara sembla que el futur de 'Cuines', a part, el deixarà en bones mans. Sense intencions de retirar-se de la televisió, però, ja deixa a la seva filla al capdavant del programa mentre ell fa un petit recés per a rentar-se les mans de tant d'ou, farina i sucre. Alhora, l'Ona, amb tan sols 8 anys, pivota el programa a les mil meravelles, explicant com s'ha de fer la massa dels panellets: "És molt guai. És divertit fer-ho i et relaxa. És com jugar amb la sorra a Tossa". Quina monada!

Marc Ribas i la seva filla, fent panellets i rient TV3

Marc Ribas adora Tossa de Mar

És sabut que si Marc Ribas estima un lloc de Catalunya aquest ha de ser de la costa de la Mediterrània. Com no, el seu destí preferit i on hi passa gran part dels estius és Tossa de Mar. Situat entre Lloret de Mar i Sant Feliu de Guíxols, aquest poble gironí és un dels més bells destins de la Costa Brava. Té unes muralles que fan goig i la platja és considerada com una de les més pulcres de la costa catalana. En Marc hi va força sovint, a la platja. Fa castells amb les seves nenes i s'ho passa pipa. Quan acaben, van a dinar un Cim i Tomba -el plat més conegut de Tossa- i per berenar es prenen un geladet a la Gelateria Wimpy. El que dèiem, uns sols. Macos, macos, macos.