Després del dia d'avui, els estómacs de tothom descansaran durant una temporada. Les festes de Nadal són boniques per tot: les llums, la il·lusió dels nens, les reunions familiars, els Reis Mags, el Tió... No ens cansaríem de dir coses que ens fan moure papallones a la panxa per aquests temps, però, sobretot, una d'elles és el menjar. Els àpats familiars són l'excusa principal per gaudir de la família, però la taula ha d'estar plena a rebentar. Com més plats hi caben sembla que més motiu hi ha per fer la celebració i alguns acaben, inclús, cansats de tant veure gambes. Entre els canelons, l'escudella, els torrons, el tortell... alguns surten dels dinars rodolant. Els dies de Nadal són dies d'excés per a tot i si hi ha la sort de tenir un cuiner excel·lent entre cosins o tiets, encara més. Una de les persones que, sens dubte, ens hagués agradat que estigués al nostre dinar és Maria Nicolau, pel somriure, la gràcia i perquè haguéssim menjat els millors plats de la nostra vida.
La cuinera de TV3 és una de les més estimades de la cadena. El seu carisma i incansable somriure il·luminen la televisió cada vegada que apareix en antena. Abans de començar els dies de Nadal ja ens va ensenyar al 'Tot es mou' com cuinar un pollastre farcit com ho feien les àvies per Nadal. La xef està amb tot i els seus plats són per llepar-se els dits. Realment, té tot el que ha de tenir un cuiner per triomfar: talent, passió i optimisme. Cada vegada que veiem a un cuiner sentim admiració perquè nosaltres no podríem evitar de llepar-nos els dits amb qualsevol menú, però quina deu ser la debilitat per a Maria Nicolau? Aquesta fenomenal pregunta li han fet a Catalunya Ràdio, al programa 'El matí', on ha confessat quin és l'esmorzar que la té enamorada per als dies festius.
La cuinera ha jugat al tradicional joc 'Què prefereixes?' i, mitjançant dues opcions, ha revelat quin és el seu esmorzar preferit. La xef ha estat contundent, prepareu-vos. Les dues primeres opcions han estat pa amb xocolata o entrepà de pernil ibèric i no hi ha hagut color: "Pa amb xocolata". El plat també ha guanyat a la tripa amb xoriço i el tros de pizza de la nit abans, però no ha pogut amb els ous ferrats i cansalada. Deixeu de comptar, perquè contra tot pronòstic la xef s'ha quedat amb aquesta opció com a la definitiva. Sí, els ous ferrats amb cansalada han superat al vas de llet amb cereals, el pa amb tomàquet i fuet, el pastís de poma, la crep i una galeta amb trossos de xocolata negra. Maria Nicolau ho ha tingut clar i ha acabat amb una frase que defineix el resultat del joc: "Ous ferrats amb cansalada de tres en tres".
Pa amb xocolata o entrepà de pernil ibèric? Descobrim l'esmorzar preferit de Maria Nicolau [@MAlbercocs] per als dies festius! Quin és el teu? #MatíCatRàdio pic.twitter.com/ue5pni0q7A
— Catalunya Ràdio (@CatalunyaRadio) January 6, 2025
Ara, si algun dia la veiem cuinant ous ferrats i cansalada, sabrem que la cuinera estarà guardant l'impuls de llepar-se els dits. Ens encanta veure a la xef on sigui: fent plats impressionants, obrint-se en entrevistes o enamorant els seguidors de les xarxes socials amb les seves receptes o opinions. Realment, els ingredients i els gustos poden canviar, però el seu somriure no. Maria Nicolau, de deu una vegada més, ens agrada ella, els seus plats i, també, els ous ferrats amb cansalada.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!