Després d'un inici d'any, com sempre, dur per l'estómac, la població catalana enfronta la costa de gener amb un objectiu: sobreviure al fred i a la gana. Sempre que venen temps de menjar molt, durant els dies següents, arriben els sorolls de la panxa i la gana a deshores. Realment, el menjar és un plaer de la vida, però el cos no aguantaria el ritme que s'aconsegueix en tots els dinars que s'acumulen en les festivitats nadalenques. Alguns, inclús, acaben cansats de veure gambes, canelons i escudella. No ho dubteu, nosaltres també ens hem atipat fins a saciar-nos i hem decidit desconnectar una mica de tot el menjar. Això sí, per escoltar receptes tan sols fem una excepció, si són consells de Maria Nicolau.
La cuinera és una de les cares més representatives de TV3. La seva gràcia, somriure i bonhomia construeixen un carisma molt especial. Sempre hem sentit a dir que el menjar és més bo si te'l preparen amb afecte i, estem convençuts, que el dia que mengem un plat de Maria Nicolau serà la millor recepta que haurem provat en temps. La cuinera enamora en cada publicació a les xarxes socials i entre opinions, consells o menjars, sempre ens acostuma a sorprendre o a fer-nos fer soroll a la panxa. Sens dubte, la xef és una de les més estimades de la cadena i, sempre que pot, aprofita per donar els millors suggeriments als fanàtics. Abans de començar els dies de Nadal, va donar una masterclass al 'Tot es mou' per ensenyar als espectadors com es cuinava un pollastre farcit com ho feien les àvies. Ara, conscient que ens hem fet un tip de menjar, ha confessat a 'El matí' de Catalunya Ràdio, tres receptes per a combatre el fred i donar un descans a la panxa.
Paper i bolígraf, que els consells, tot i lleugers, són per llepar-se els dits: "Després de la temporada de fartaneres, toca donar poca feina al cos perquè s'acabi de depurar i escalfar l'esperit. Coses calentones pel fred: sopeta". No fa falta que expliqui més, la cuinera entén la nostra situació a la perfecció: "Sopeta de ceba: una mica de ceba sofregida al fons d'una olla amb una mica de llard, oli o mantega. O res, simplement estovada, escaldada amb un brou de verdures, de carn amb el que tingueu...". El segon plat l'introdueix amb la millor pregunta: "Sopa gratis? Sopa de farigola. Ha sigut la manera dels catalans de menjar per quatre duros, per 0 euros a base del què trobàvem a les jardineres". L'explicació és fàcil, farigola infusionada, que pot servir per a un te o per escaldar un pa torrat fregat d'all i fer sopa de farigola.
L'últim suggeriment té més color: "Una cosa acolorida, vellutada, i que es menja amb cullera i fa textura? La polpa dels moniatos escalivats, triturada amb una mica de brou d'api. Aquest caldo que fa aroma a tot el menjador. Si li afegiu una cosa per decorar a sobre: una mica de pernilet fregit, bolets... a cullerades. És com un edredó per dintre". Les recomanacions són fantàstiques i si és Maria Nicolau que les explica no ens podem estar de seguir-les. La cuinera és una de les xefs preferides de TV3, pel seu somriure, opinions i, ara també, pels seus consells. Moltes gràcies, Maria, per pensar amb el nostre estómac i per regalar-nos aquestes tres receptes.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!