Martí Gironell és una de les cares més conegudes de TV3, on fa anys que ja no surt com a presentador. Hi surt com a escriptor, la seva evolució natural. Un periodista és un professional de les paraules i escriure és com fer periodisme: documentar-se, reflexionar i comunicar un relat, real o en aquest cas de ficció. És un supervendes a Catalunya. No s'inclou dins la llista de "mediàtics" perquè ja no és presentador. Va conduir durant molts anys l'espai d'El trànsit, com Espartac Peran. Una figura que ja no existeix. Era una dèria de Josep Cuní a Els matins, que Alfons Arús va voler importar a Espanya amb Clàudia Garrido. Ja no s'estila. Martí Gironell va presentar de tot a TV3, fins i tot La Marató, però el seu punt àlgid va ser fer la joia de la corona: el Telenotícies. No ho feia sol sinó amb una altra cara de TV3, Núria Bacardit, ara corresponsal al cor de Catalunya, a comarques del centre del país. Eren altres èpoques, més joves, fa 20 anys, l'any 2004:
Martí Gironell no s'amaga l'edat, n'acaba de fer 51 i la seva dona, Eva Olivares, penja una foto maquíssima a Instagram amb els dos fills de la parella bufant les espelmes del pare. Això permet recordar que Martí Gironell està casat amb aquesta col·laboradora de TV3, una famosa cuinera i Youtuber que col·labora periòdicament al programa Tot es mou d'Helena García Melero. Aquest és Martí Gironell en família i la seva dona a TV3. Eva Olivares:
Parella de famosos de les que omplen la catifa vermella d'EN Blau. Tots dos són famosos, professionals d'èxit i guapos, tenen una família de postal que llueixen a Instagram:
Martí Gironell i Gamero és de Besalú, periodista i filòleg. Va treballar a TV3 com a presentador del programa En Directe, el programa de connexions que després van fer Pere Escobar i Mari Pau Huguet. On va ser més conegut és fent el TN Cap de Setmana amb Núria Bacardit que encara treballa a TV3. Martí Gironell va deixar la cadena per dedicar-se de ple a fer llibres. Una parella que tot i que no tenien una gran química en antena, va fer grans índex d'audiència a TV3. La química amb Eva, una de les millors col·laboradores de la Melero. Per molts anys, 51 ja fan respecte, Martí Gironell.
Núria Bacardit, l'altra cara del TN de Gironell
Pau Juvillà, diputat al Parlament, va fet un gest per normalitzar una malaltia que durant anys molta gent ha patit en silenci, ocultant-la: el càncer. Les àvies i els avis en deien "un mal lleig que no vol soroll", una manera antiga d'enfocar la vida, amb resignació cristiana i fatalitat absurda. Així que la malaltia de Pau Juvillà, diputat de la CUP inhabilitat per la Junta electoral, va servir per conèixer millor la Núria Bacardit.
Els periodistes han de parlar de tot i posar-hi nom. Sense tabús. Bacardit li envia doble consol al diputat: agraïment per fer-ho públic i esperança de sortir-se'n com va fer ella: "Molta força. Jo me’n vaig sortir i ja fa 4 anys i mig. I se n’ha de parlar. El càncer no és un “mal lleig” ni una “llarga malaltia”. I ens pot tocar a tots". Bacardit, nascuda a Manresa fa 52 anys, va patir el càncer quan en tenia 47. Afortunadament superat, és una de les millors reporteres dels Serveis Informatius de TV3. De passar a cobrir els atemptats de l'11-S a Nova York, perquè hi era fent turisme quan no s'hi podia volar, a fer informació de comarques.En una entrevista a Vilaweb, Bacardit ho va explicar: "Hi ha gent que a vegades et diu: “Vas fer allò tan gros i ara fas informació comarcal!” Però a mi, precisament, aquesta informació, la de territori, sempre m’ha agradat moltíssim. Perquè, a més, és de les feines en què trepitges més carrer. El carrer no s’hauria de perdre mai".
Bacardit i Gironell, dos camins bifurcats.