Si algú ha posat TV3 aquest migdia de dimecres, segur que s'ha quedat bocabadat, com sempre que hi és ella, amb la secció culinària conduïda per la Martina Puigvert, que avui ha comptat amb la col·laboració del Tomàs Molina per fer un ou amb múrgoles a la crema i espàrrecs de marge. L'extraordinària xef del restaurant Les Cols d'Olot, col·laboradora habitual del Tot es mou de l'Helena Garcia Melero, més enllà de les seves receptes que et fan la boca aigua just a l'hora de preparar el dinar, regala als espectadors el seu somriure d'orella a orella, un dels més imbatibles que hi ha actualment a Televisió de Catalunya.

martina3
Helena Garcia Melero i Martina Puigvert, al 'Tot es mou' de TV3
martin4
Tomàs Molina, Helena Garcia Melero i Martina Puigvert, al 'Tot es mou' de TV3

La cuinera s'ha afegit aquesta temporada a l'excel·lent nòmina de xefs de renom amb els que compta el programa: top que s'afegeix a Ruscalleda, Nicolau, Albert Lorenzo, Lluc Crusellas, Arnau París i Teresa Carles. I a un d'ells, justament, el coneix molt bé. Perquè la Martina i el Lluc són una de les parelles més boniques que hi ha al món de la gastronomia i la televisió a Catalunya.

Fa un temps, al programa El Suplement del Roger Escapa a Catalunya Ràdio, va acabar-nos d'enamorar quan va confessar com va ser la seva primera cita, a la Vall de Bianya: "No teníem res i vam acabar menjant pa de pagès congelat, amb tomata i embotit de la Garrotxa. Vivim entre la Garrotxa i Osona, ens veiem cada dia i dormim cada dia junts, però a on, ho decidim sobre la marxa". Per menjar-se'ls de bonics.

@catalunyaradio 🥰 Martina Puigvert, xef del restaurant Les Cols, i Lluc Crusellas, el millor xocolater del món, són noms molt coneguts del món de la cuina i, a més, són parella. Diuen que sabien l’un de l’altre dins del món de la gastronomia, però no havien acabat de coincidir. “I quan vam coincidir, vam coincidir de veritat”, bromeja Puigvert. Els horaris de la cuina no són fàcils, però al #SuplementCatRàdio la parella explica com s’ho fan per gaudir de temps junts, encara que el restaurant de Martina Puigvert sigui a Olot, i l’obrador de Lluc Crusellas, a Vic. #estiktokat#català#cuina #gastronomia #xef #xocolata ♬ original sound - Catalunya Ràdio

La Martina i el Lluc, enamoradíssims, amor entre fogons i amor fent el que sigui. I entre fogons és on ha estat les darreres hores la Martina, o no ben bé, més ben dit, entre brases, i envoltada de la resta de la família a la qual adora.

Puigvert ha aprofitat que la pluja ha donat una treva les darreres hores, que el sol ha començat a treure el caparronet, i ho ha aprofitat per fer país i fer una de les millors coses que es poden fer a Catalunya, patrimoni nacional, una activitat que no només és una delícia pels sentits (sobretot el gust, però també el tacte i l'olfacte), sinó que a més, sempre va acompanyada d'uns prolegòmens, uns preparatius, on les converses i les rialles sobrevolen la preparació de la cosa en sí: una bona calçotada. Així de radiant ha demostrat la seva bona traça sucant aquest bé de Déu en la salsa: 

Martina Puigvert, meravellosa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!