Masterchef Celebrity ha posat la cirereta al pastís amb una final digna de concurs líder d’audiència. Si aquesta edició ha estat marcada per la tensió, la manca d’organització i les bromes dolentes de José Corbacho, ara només es pot parlar de la increïble progressió dels concursants. Dues actrius, un humorista i un medallista olímpic en davantal han protagonitzat tot un espectacle culinari que ha deixat bocabadada l’audiència fins a l’últim moment.
Saúl Craviotto, José Corbacho, Silvia Abril i Patricia Montero van superar totes les proves, arribant a la gran final. I no han pas defraudat. Amb els nervis a flor de pell i davant d’uns menús amb unes tècniques molt complicades, han superat el repte una setmana més.
Si bé les apostes es dividien entre Corbacho i Abril, ha estat el piragüista Saúl Craviotto qui ha donat la sorpresa, enduent-se un molt desitjat premi que el corona amb un nou or. Un reconeixement merescut, en haver destacat des del principi com el concursant amb més nivell. I és que des del principi va presentar unes elaboracions dignes de xef.
El programa començava amb els teleespectadors enganxats a la pantalla, aconseguint un espectacular rècord en congregar el 27,1% d’audiència. Una xifra que no haurien tingut de no ser una de les millors finals que es recorden.
Última caixa misteriosa
Els quatre finalistes arribaven a les cuines d’allò més nerviosos, i el jurat jugava amb ells deixant-los un mirall dins de l’última caixa misteriosa de la temporada. Després de fer un repàs ràpid de com han millorat en aquestes setmanes, va entrar la xef María Marte a la cuina. El repte consistia en seguir els seus passos mentre elaborava un complicadíssim plat. Craviotto va aconseguir imitar-lo, quedant-li un de molt semblant gràcies al qual va passar directament a la final.
Prova d'exteriors al Celler de Can Roca
Amb tres estrelles Michelin i considerat com el millor restaurant del món en dues ocasions, el Celler de Can Roca va obrir les seves portes al programa per cedir les seves cuines als finalistes. Aquest increïble escenari va ser testimoni d’una de les proves d’exteriors més complicades de la història del concurs, havent d’elaborar un menú degustació creat pels mateixos germans Roca. Silvia Abril, José Corbacho i Patricia Montero no tenien temps gairebé ni de respirar, davant uns plats gens fàcils de fer. L’actriu de Yo soy Bea va ser qui més problemes va tenir, cremant-se en moltes ocasions i plorant desconsolada amb Jordi Cruz en no veure’s capaç de fer les postres.
Amb tot, Silvia Abril va convertir-se en la guanyadora de la prova. Tenint com a premi ser la segona finalista del programa, lluitant contra Saúl Craviotto.
Saúl dóna la sorpresa
La prova final va permetre als dos finalistes elaborar el menú que volguessin, sempre que barregessin la cuina tradicional amb l’avantguardista. El públic va ser molt especial, tenint les seves famílies i altres exconcursants donant-los suport ben a prop.
A més a més, en aquesta ocasió van ser els prestigiosos xefs Kike Dacosta i Martín Berasategui els convidats, supervisant els plats de Saúl i Silvia. El temps passava volant, i les mans d’ambdós no paraven quietes ni un segon. Els plats catalans van tenir un pes molt important a la prova, apostant l’actriu per un gelat de crema catalana i Saúl pel pa amb tomàquet com a acompanyant.
Els menús finals, però, van ser molt elaborats. Peix rei amb pa amb tomàquet, becada amb poma i gnochi de blat de moro, amb una crema de fruites de la passió i albercoc acompanyada de quenelle de gelat de mango i un arbre de xocolata. Una cosa senzilleta, vaja.
Arribava el moment de la decisió final, i en dir el nom de Saúl ni ell donava crèdit. Amb una cara de sorpresa molt sincera, el medallista i Policia Nacional va endur-se les mans al cap.
Craviotto es va convertir, així, en el guanyador de la segona edició de Masterchef Celebrity. Va decidir entregar els 75.000€ de premi a la fundació Aladina, que ajuda nens i adolescent amb càncer. La temporada ha acabat, doncs, amb un just guanyador. Senzill, treballador i eficient, Saúl Craviotto s'ha penjat un or també a la cuina.